Haberler

Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman?

Güncelleme:

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih başvuru tarihleri, adayların merakla beklediği ÖSYM duyurularına odaklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS'ye dair istatistikleri paylaştı. Buna göre, üniversitelerin genel kontenjanlarının doluluk oranı yüzde 99,8 olarak açıklandı. Boş kalan kontenjanlar ve taban puanları ise YKS ek tercih kılavuzuyla duyurulacak. Peki, Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? 2023 ikinci tercihler ne zaman?

2023 YKS ek yerleştirme başvuru tarihleri, ÖSYM'nin sınav takvimine göre belirlenecek. Şimdi tüm gözler, YKS'nin ikinci yerleştirme tarihlerine çevrildi. Üniversite ikinci yerleştirme süreci 2023 için geri sayıma başladı. İlk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri, 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırmayan adayların yerine boş kalan kontenjanlar belirlenecek. Sonrasında ise YKS ek tercih başvuruları gerçekleştirilecek. Peki, Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman? Detaylar haberimizdedir…

ÜNİVERSİTE 2. TERCİHLER NE ZAMAN 2023?

Bu yılın ikinci tercih takvimi, henüz Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılmadı. YKS ek tercih takvimi, üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra duyurulacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılında, üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıtların tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar belirlenecek ve ÖSYM tarafından ek tercih kılavuzu hazırlanacak. Geçtiğimiz yılın YKS ek tercih işlemleri 7-13 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Bu yıl da benzer şekilde Eylül ayının ikinci haftasında ek tercih işlemlerinin başlaması bekleniyor.

Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman?

2023 İKİNCİ TERCİHLER, EK TERCİHLER VE EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra, ÖSYM tarafından hazırlanan ek tercih kılavuzu adaylarla paylaşılacak. Kılavuzda, üniversitelerin güncel kontenjanları ve taban puanları gibi önemli bilgiler yer alacak. Adaylar, üniversitelerin özel koşullarını ve diğer şartlarını dikkatlice takip ederek ek tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Adaylar, ek tercihlerde en fazla 24 üniversite tercih etme hakkına sahip olacaklar. 2023-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir. Ancak 2023-YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih hakkına sahip olmayacaklardır. Kayıt yapmayan adayların yerine kalan boş kontenjanlar ise YKS ek tercih kılavuzu ile açıklanacaktır. Adayların tercih kılavuzunu beklemesi önemlidir.

Üniversite 2. tercihler ne zaman 2023? 2023 ikinci tercihler, ek tercihler ve ek yerleştirmeler ne zaman?

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Taban Puanları Ösym YKS Gündem Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title