Haberler

Tam ölçülü aşure tarifi! Aşure nasıl yapılır? Aşure nasıl ortaya çıktı? Aşure kaç kaloridir? Sağlıklı aşure tarifi nasıl yapılır?

Güncelleme:

İçerdiği vitaminler,lezzeti ve anlaı ile çoğu kişinin vaazgeçilmez tatlısı aşure kaç kaloridir? Aşure nasıl yapılır? Tam ölçülü aşure tarifi sizlerle

Bir çok sağlıklı kuruyemişi, meyveyi içinde barındıran aşure, Muharrem ayının 10. gününde yapılır. Sağlıklı oluşu ile tercih sebebi aşurenin ortaya çıkmasında muharrem ayında gerçekleştiğine inanılan olaylara ilişkin birçok rivayet vardır. Bunlardan en yaygın olarak bilinenler; Hz. Nuh'un gemisinin karaya oturması, Hz. Adem'in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İbrahim'in ateşten kurtulmasıdır.

Tam ölçülü aşure tarifi! Aşure nasıl yapılır? Aşure nasıl ortaya çıktı? Aşure kaç kaloridir? Sağlıklı aşure tarifi nasıl yapılır?

TAM ÖLÇÜLÜ AŞURE TARİFİ

1 su bardağı Aşurelik buğday

1 çay bardağı Nohut

1 cay bardağı Kurufasülye

1 su bardağı çig tuzsuz badem

1 su bardağı Sarı üzüm

12/13 tane Hurma

1 cay bardağı Kurukayisi

1 Portakal kabugu rendesi

1 portakal suyu

2 su bardağı Şeker

1 tane çubuk tarçin

2 litre Su

Bağlamak için

1 yemek kaşığı Nişasta

yarim cay bardağı Su

Pişme Süresi:

25 dakika kaynatilip sonra Şeker ilave edilir tekrar 5 dakika kaynatilip çubuk tarcin cikarilir,Son olarak nisasta eklenir ve tekrar 5 dakika kaynatilip ocaktan alinir.

AŞURE KAÇ KALORİDİR?

Sağlıklı tatlı kategorisinde yer alan aşure, bakliyat, kuruyemiş ve şeker karışımından oluşur. Bir orta boy porsiyonu yaklaşık 340 kaloridir. Bu kalorinin de yaklaşık %75'i karbonhidrattan, %10'u proteinden, %15'i yağdan oluşur. Lif içeriği yüksektir. Sağlıklı bir insanın günlük tüketmesi gereken lif miktarı 25-30 gramdır. Aşure de yaklaşık olarak bu ihtiyacın%20-25 kadarını karşılar. Ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, demir minerallerini; A ve C vitaminlerini içerir. Öğünlere dikkat edileek günde bir kase tüketilebilir. Dilerseniz şeker yerine hurma veya bal katarak aşure yapabilirsiniz.

Tam ölçülü aşure tarifi! Aşure nasıl yapılır? Aşure nasıl ortaya çıktı? Aşure kaç kaloridir? Sağlıklı aşure tarifi nasıl yapılır?

SAĞLIKLI AŞURE TARİFİ

1 su bardağı aşurelik buğday

½ çay bardağı kurufasulye ve nohut

7-8 tane güneşte kurutulmuş kayısı, 6-7 tane sarı kuru kayısı

4 tane kuru incir

½ çay bardağı kuru üzüm

1,5 çay bardağı çam balı

6-7 tane karanfil

1 su bardağı süt

1 tane kırmızı elma

15 adet hurma yada bal

Üzerini süslemek için:

½ çay bardağı nar

Ceviz, fındık, badem

Hindistan cevizi

Tarçın

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hz İbrahim Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title