Haberler

STARFİELD TÜRKÇE OLACAK MI, Türkçe dil desteği olacak mı, Türkçe yama çıktı mı? Starfield online mı, konusu ne?

Bethesda'nın geliştiriciliğini yaptığı yeni uzay aksiyon rol yapma oyunu Starfield, piyasaya sürüldü. Oyunun çıkış yapmasıyla beraber oyuncular, "Starfield Türkçe olacak mı, Türkçe dil desteği olacak mı?" şeklinde araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Starfield hileleri neler? Starfield, ölümsüzlük, para, yetenek hilesi ne? Starfield online mı, konusu ne? İşte detaylar…

Türkiye'den oyuncular, oyunun çıkışına sayılı günler kala, beklenmedik bir dezavantajla karşılaştılar: oyunda Türkçe dil desteği bulunmuyor. Bu sorunu çözmek ve oyuncuların taleplerini duyurmak amacıyla, Türk oyun topluluğu harekete geçti ve Starfield için Türkçe dil desteği kampanyası başlattı.Peki, Starfield hileleri neler? Starfield, ölümsüzlük, para, yetenek hilesi ne? Starfield online mı, konusu ne? İşte detaylar…

STARFİELD TÜRKÇE OLACAK MI?

Uzay temalı büyük çaplı rol yapma oyunu Starfield, uzun bir süredir oyuncular tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. Ancak Türk oyuncuların heyecanı, oyunun Türkçe dil desteği sunmaması nedeniyle gölgede kaldı. Oyuncular, oyunu daha iyi anlayabilmek ve daha derin bir deneyim yaşayabilmek için ana dillerinde oynamak istediler. Bu isteği duyan bir grup tutkulu Türk oyuncu, Starfield için Türkçe dil desteği kampanyası başlatarak seslerini duyurmaya karar verdi.

Tuna Akşen (Pinti Panda) tarafından başlatılan kampanya, kısa sürede büyük bir destek gördü. Binlerce Türk oyuncu, bu kampanyaya katılarak taleplerini dile getirdi. Aynı zamanda, Nur Yıldırım tarafından change.org platformunda başlatılan imza kampanyası da büyük ilgi gördü. Bu iki kampanya, Türk oyuncuların Starfield için ne kadar istekli olduklarını açıkça gösterdi. Şu an için kampanyalar, toplamda 3.487 kişi tarafından desteklenmiş durumda.

STARFİELD TÜRKÇE OLACAK MI, Türkçe dil desteği olacak mı? Starfield online mı, konusu ne?Pinti Panda

STARFİELD TÜRKÇE DİL DESTEĞİ VAR MI?

Starfield, halihazırda birçok farklı dilde arayüz ve altyazı desteği sunuyor. Ancak Türkçe, bu listede yer almayan diller arasında bulunuyor. Ayrıca oyunun seslendirme seçeneklerinde de Türkçe seçeneği bulunmuyor. Türk oyuncular, oyunun içeriğini tam anlamıyla kavrayabilmek ve karakterlerle daha iyi bağ kurabilmek için Türkçe dil desteğinin önemini vurguluyorlar. Kampanyanın amacı, Bethesda Game Studios'un dikkatini çekmek ve Türkçe dil desteğini oyunun ayrılmaz bir parçası haline getirmektir.

Türk oyuncuların başlattığı bu kampanya, dünya genelinde farklı topluluklar tarafından da benzer şekillerde gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşmıştır. Örneğin Arapça ve Korece toplulukları, kendi dillerinde oyun oynama isteğini dile getirmiş ve talepleri olumlu şekilde karşılanmıştır. Bu da gösteriyor ki, oyuncuların ana dilinde oynama isteği dünya genelinde yaygın bir taleptir ve oyun geliştiriciler tarafından değerlendirilmelidir.

STARFİELD TÜRKÇE OLACAK MI, Türkçe dil desteği olacak mı? Starfield online mı, konusu ne?

STARFİELD ONLINE MI, KONUSU NE?

Bethesda'nın geliştirdiği yeni bir rol yapma oyunu, Fallout ve Elder Scrolls evrenlerini birleştirme planları içeriyor. Bu bilim kurgu temalı oyun, Fallout 4 ile Elder Scrolls evreni arasındaki bir zaman diliminde geçecek. Söylentilere göre, Fallout evreni Elder Scrolls evreninden çok uzun bir süre öncesini yansıtıyor ve bu oyunla birlikte bu iki evrenin nasıl birleştiğini görmüş olacağız. Bu yeni RPG, oyuncuları eşsiz bir deneyimle buluşturmayı hedefliyor.

Starfield, merakla beklenen çıkışına yaklaşmaktadır. Oyunun Xbox Series S / X ve PC platformlarına çıkışı 6 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşecek. Ayrıca, oyunun Game Pass'e eklenmesi de oyuncuları sevindiren bir gelişme olmuştur. Fiyatlandırma ise PC için 899 TL, Xbox Series X/S için ise 1150 TL olarak açıklanmıştır. Oyuncular ayrıca Starfield Premium Edition'ı da tercih edebilirler ki bu sürümün PC fiyatı 1.299 TL, Xbox Series X/S fiyatı ise 1.600 TL olacaktır.

STARFİELD TÜRKÇE OLACAK MI, Türkçe dil desteği olacak mı? Starfield online mı, konusu ne?

STARFIELD TÜRKÇE YAMA ÇIKTI MI?

Starfield Türkçe Yama, oyunun resmi Türkçe dil desteği sunulana kadar geçici bir çözüm olarak sunuluyor. Ancak bu yama, makine çevirisi kullanılarak oluşturulduğu için bazı diyaloglarda anlam karmaşaları yaşanabilir. Yine de oyunculara oyunu anlama konusunda yardımcı olmayı amaçlar.

Modun geliştiricisi, kodları Github platformunda paylaşarak topluluktan gelen katkıları kabul edeceğini duyurdu.

Bu proje, Starfield oyunu için oluşturulan makine çevirisi içerir. Temel amacı, bu çeviriyi topluluğun katkılarıyla geliştirmektir ve çeviriler XTranslator uygulaması kullanılarak yapılır.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Starfield Bethesda Gündem Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title