Haberler

Önder Aksakal kimdir? Önder Aksakal aslen nereli? Önder Aksakal Twitter hesabı! Önder Aksakal hangi parti?

Güncelleme:

Önder Aksakal hayatı araştırılan konular arasında yer alıyor. Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal kaç yaşında, nereli soruları araştırılıyor. Peki, Önder Aksakal kimdir? Önder Aksakal aslen nereli? Önder Aksakal Twitter hesabı ne? İşte detaylar...

13 Aralık 2015 tarihinden beri Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanı olan Önder Aksakala, 28.Dönemde AKP'den İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. Önder Aksakal kaç yaşında ve nereli soruları araştırılan konular arasında yer alıyor. Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal'ın hayatı merak konusu oldu. Peki, Önder Aksakal kimdir? Önder Aksakal aslen nereli? Önder Aksakal Twitter hesabı ne? Detaylar haberimizde...

ÖNDER AKSAKAL KİMDİR?

1960 yılında Antalya'da doğdu. İlk öğrenimini 4. sınıfa kadar Karacasu'nun Geyre köyünde, 5. sınıfı Aydın Gazipaşa İlkokulu'nda; ortaokulu İsmet İnönü Ortaokulu'nda, lise öğrenimini Aydın Endüstri Meslek Lisesi'nin elektrik bölümünde tamamladı. 1976 yılında Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi inşaat mühendisliği bölümünde üniversite eğitimine başladı ve Selçuk Üniversitesinden mezun oldu. 12 Eylül Darbesi sonrasında yargılandı, 5 yıl hapis yattı, 15 yıl da siyâsî faaliyetten men edildi. 1999 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde Demokratik Sol Parti'den milletvekili adayı oldu.

1999, 2002 ve 2011 genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Aydın milletvekili adayı, 2015 seçimlerinde İstanbul milletvekili adayı oldu. 2003-2004 yılları arasında DSP Aydın il başkanı olarak görev yaptı. 25 Temmuz 2004 tarihinde DSP Parti Meclisi'ne seçildi. 7 Mayıs 2009 tarihinde ise Masum Türker'in genel başkan seçilmesinden sonra sivil toplum örgütleri ve meslek odalarından sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi. 6 Haziran 2010 tarihinde yeniden genel başkan yardımcısı oldu ve örgüt kurulu başkanlığına atandı.

13 Aralık 2015 tarihinde Demokratik Sol Parti'nin 6'ıncı genel başkanı seçildi. Önder Aksakal, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde AKP listelerinden İstanbul milletvekili adayı oldu. Önder Aksakal, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin propaganda sürecinde tüm vatansever solcuları cumhurbaşkanı adayı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye çağırdı.

Haberler.com / Zehra Aygör - Gündem

Twitter Gündem Politika Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title