Haberler

Metafizik nedir, nasıl ortaya çıktı? Metafizik öğeleri nelerdir? Metafizik konusu nedir?

Güncelleme:

Metafizik temel olarak fizikten sonra gelen anlamına gelmektedir. Fizik olarak terim varlık ötesi bilgi anlamını da taşıyor. Peki Metafizik nedir, nasıl ortaya çıktı? Metafizik öğeleri nelerdir? Metafizik konusu nedir? işte üzerinde çok konuşulan ve tartışılan konu olan Metafizik hakkında merak edilenler..

Metafizik genel olarak günlük hayatta sağlıklı ve mantıklı yolar ile açıklanamaya durumlar için kullanılmaktadır. Bu terimi daha önce duymuş veya terim hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan vatandaşlar Google arama motorları üzerinden Metafizik ne olduğunu ve nerelerde kullanıldığını merak ediyor. Peki, Metafizik nedir, nasıl ortaya çıktı? Metafizik öğeleri nelerdir? Metafizik konusu nedir?

METAFİZİK NEDİR?

Metafizik kavramı genel olarak Antik Yunanistan'da ilk filozofların ilk çalışma alanı olarak kabul edilir. Bu insanın ilk merak noktası olan bazı soruları ortaya çıkarır. Tanrı var mıdır, insan nedir ve varoluşun anlamın nedir gibi sorulardır. Antik çağlarda ortaya çıkan bu kavram meta yani ötesinde anlamında olan kelime ile fizik kelimelerinin birleşiminden oluşur. Metafizik yani fizik ötesi gibi de düşünülebilir.

Aristoteles'in metafizik kitapları da genellikle ilk felsefe ile alakalıdır. Bu da gerçekliğin ilkelerini ve nedenlerini kapsar. O dönemlerde bile metafizik kavramı Platoncu bir yorum alır ve fiziksel dünyanın ötesinden duran bir gerçekliğe atıfta bulunan soruları sormaya devam eder.

Sokrates'ten önceki filozoflar fiziksel gerçekliğin temellerini açıklamak amacı da bu metafizik yansımanın bir yansımasıdır. Çoğunlukla, pek çok filozof, politik, estetik ve etik anlayışlarının, gerçekliğin nasıl ortaya çıkmış olduğuna ve anlamına dair bir metafizik anlayışa işaret eder ve bu metafizik konularını araştırmaya başlar.

METAFİZİKİN ÖĞELERİ NELERDİR?

Beş duyu organı ile algılanamayan öğelerin tamamı metafizik olarak tanımlanır. Buna göre metafizik öğeler şu şekilde sıralanabilir:

1- Ruh:

Bazı filozoflar ruhu zihin, bazıları ise cevher olarak tanımlamıştır. İnsan var oluşunun özü olan ruh, hem hissetmemizi hem de düşünmemizi sağlar. Başta Farabi ve İbn Tufeyl olmak üzere birçok İslam filozofu, ruh hakkında eserler kaleme almıştır.

2- Tanrı:

Tanrı, kavramı hem din felsefesinde hem de metafizikte geniş yer tutar. Metafizik düşünce sistemine göre Tanrı, evrenin yaratıcısı ve İlk Nedeni'dir.

3- Ussal Bilgi:

Ussal bilgi, Immanuel Kant, Aristoteles ve Platon tarafından metafizik bir kavram olarak ele alınmıştır.

METAFİZİKİN KONUSU NEDİR?

Felsefe genellikle Metafizik durumunu evrende yalnız olmama ve ruh ilişkisi içinde incelmektedir. Bu ilişki şöyle düşünülebilir. Evrende birçok canlı ve varlık bulunmaktadır. Eğer bireyler biraz daha derin ve detayla düşünür ise metafizik olduruşunun olacağını fark eder. Aslında felsefe metafizik ile ilgili genellikle enerji kurmasını bilmekte ve buna göre tavır almaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title