Haberler

LGS açıklandı mı? LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanır?

Güncelleme:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. 2023 yılında LGS sınavına giren öğrenciler ise arama motorlarında LGS açıklandı mı? LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanır? araması yapıyor.

Lgs açıklandı mı? LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanır? araması LGS sınavına giren öğrenciler tarafından son günlerde sıklıkla yapılmaktadır. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde yapılan LGS sınavının ardından LGS açıklandı mı? LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 LGS sonuçları ne zaman açıklanır? araması yapıldı.

LGS AÇIKLANDI MI?

LGS sınav sonuçları henüz açıklanmadı.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınav sonuçları 26 Haziran günü " https://www.meb.gov.tr " sitesinde erişime açılacak.

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2023?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer''in LGS sınav tarihi ile ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

LGS KAÇ SORU?

Sözel alan için adaylara 50 soru, sayısal alan için adaylara 40 soru olacak şekilde 2023 LGS gerçekleştirilecektir.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden üzerinden her sene ilan ediliyor.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Öğretim Yılı LGS Sonuçları Türkiye LGS Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title