Haberler

KPSS ÖABT HANGİ BÖLÜM KAÇ PUANLA ALACAK? KPSS taban puanları 2023!

Güncelleme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS ÖABT hangi bölüm kaç puanla alacak? KPSS taban puanları 2023! gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS ÖABT hangi bölüm kaç puanla alacak? KPSS taban puanları 2023! Detaylar haberimizdedir…

KPSS ÖABT HANGİ BÖLÜM KAÇ PUANLA ALACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu.Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak. ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS'ye tüm oturumlar dahil 2 milyon 200 bin adayın başvurduğunu, 25 Ağustos'ta sınav sonuçlarını ilan edeceklerini söyledi.

KPSS ÖABT HANGİ BÖLÜM KAÇ PUANLA ALACAK? KPSS taban puanları 2023!

KPSS TABAN PUANLARI 2023

KPSS lisans oturumlarından 50 ila 60 puan arasında alan adaylar daha çok belediyelerin memur alımları ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bunun yanında bu puan aralığına sahip olan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de açılan memur alımı ilanlarına müracaat edebilirler.

KPSS sınavında 60 sınırını aşan memur adayları, uygun olması durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlikte sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiştir.65 puan ve üzerinde yapanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şansını deneyebilir. Bunun yanında 70 puanı elde eden memur adayları EGM, PA, CTE gibi müdürlüklerde de tercihlerine dahil edebilirler.

Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak aldığınız puana göre hangi alanlara yönelebileceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

TIKLAYIN - KPSS-2023/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (LİSANS)

TIKLAYIN - KPSS-2023/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ÖN LİSANS)

TIKLAYIN - KPSS-2023/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ORTAÖĞRETİM)




Bakan Avcı, Dershane Temsilcileriyle Görüştü
Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi tartışmasına ilişkin, "Sektörün büyük bölümünün, bu sürece destek vereceğini düşünüyoruz." dedi.


Bakan Avcı, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı İle Görüştü
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadykov ile bir araya geldi.


Bakan Avcı, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev'i Kabul Etti
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Kazakistan Cumhuriyeti ile eğitim ilişkilerimiz, sadece bir işbirliği değil aynı zamanda bir kardeşlik hareketidir" dedi.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Taban Puanları Devlet Memuru ÖABT KPSS Ösym Gündem Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title