Haberler

İrfan Çiftçi kimdir? İrfan Çiftçi nereli, neden vefat etti?

Güncelleme:

Gazeteci, yazar ve akademisyen İrfan Çiftçi, Kars'da doğdu ve eğitmini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Maliye Bölümü'nde tamamladı. Yazıları yurt içi ve yurt dışında birçok dergi ve gazetede yayımlandı. İrfan Çiftçi neden vefat etti?

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplumbilim Komitesi üyesi Çiftçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev aldı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışan İrfan Çiftçi hayatı haberimizde.

İRFAN ÇİFTÇİ KİMDİR?

Yazar, akademisyen Çiftçi, 27 Mayıs 1965 tarihinde Arpaçay Kars'da dünyaya geldi. 1977 yılında Yerlikavak İlkokulu, 1983'de Gebze Lisesi, 1990'da da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede "Türkistan'daki Türk Cumhuriyetlerinde Sosyo-Ekonomik ve Siyasal Değişim" teziyle 1993 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında "Uluslararası İlişkilerde 'Öteki' Kavramı ve AB-İKÖ İstanbul Buluşmasında Türk Modeli Söyleminin Gelişimi" teziyle doktorasını tamamladı.

KARİYERİNE MARMARA EKSPRES GAZETESİYLE BAŞLADI

Çalışma hayatına 1978'de Marmara Ekspres gazetesinde başlayan İrfan Çiftçi, PİAR, İTO gibi kuruluşlarda araştırmacı ve editör, 1985'de Güneş gazetesinde kültür-sanat servisi sorumlusu, 2000'e Doğru dergisinde muhabirlik ve yazarlık (1985-87), Günaydın-Tan gazetelerinde gençlik ve kültür sanat sorumlusu (1988-89), İstanbul Üniversitesi ÖKM'de öğretim görevlisi ve sanat yönetmeni (1989-92), MÜSİAD Genel Merkezide basın danışmanı ve yayın müdürü (1992-94), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'de genel koordinatör (1994-99) aynı belediyeye bağlı Kültür İşleri Daire Başkanlığında genel koordinatör (2000-01) olarak çalışmalar yürüttü. 2001 yılından itibaren de, İÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi olarak görev yaptı. İÜ Edebiyat Kulübü, TYB, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplumbilim Komitesi, Avrasya Aydınlar Forumu (Türkiye temsilcisi) üyesidir.

Çiftçi'nin yazıları 1978'den itibaren yurtiçinde Marmara Ekspres, Amatör Sanat, Fanatik,Hürriyet Gösteri, GenişZamanlar, 2000'e Doğru, Dergâh, İkindi Yazıları, Genç Dost,Erguvan, Edebiyat, Matbuat, E Dergisi, Gece Nöbeti, Yeni Türkiye, Türk Diplomatik, Düşler Edebiyat, Düş Çınarı, Yeni Günaydın, Cumhuriyet Dergi, ve Yeni Şafak gibi dergi ve gazetelerinde yer alırken, yurt dışında da 525.Gazete, III.Sektör, Hazer, Yol, Günay, İntertürk, Bremen Art, Kazan Utları, Litaratura gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. 1997-99 yılları arasında Kanal 7 ve 1998'de de STV'de kültür-sanat programları hazırlayıp sundu.

Başarılı yazar, 55 yaşındayken geçirdiği kalp krizi nedeniyle 3 Temmuz 2020 tarihinde İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Üniversitesi İrfan Çiftçi İstanbul Kars Gündem Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (5)

Özkan Emre:

Sevgili kardesim irfan ani bi rahatsizlik nedeniyle aramizdan ayrilman beni derinden üzdü köyde cocuklugumuz beraber gecti ilhan Amca basin sagolsun allah sabirlar versin mekanin cennet olsun Irfan kardesim

1
0
yanıtYanıtla
Kadir Yıldırım:

Köylümüz Komuşumuz Değerli Îrfan Çiftçi'nin Genç yaşta anı Ölümü bizi derinden üzdü. Başta babası Îlhan abiye amcaları Mevlut ve Zahit hocalara Değerli eşi ve Çocuklarına Bütün Çiftçi Ailesine Baş sağlığı dilerim.Makamı Cennet Ruhu Şad Olsun...ası dü

0
0
yanıtYanıtla
Ali Akdoğan:

Değerli kardeşim ömrünü Türk Milletinin birliği için vakfetmiş büyük bir dava adamıydı. Milletimizin sinesinde yaşamaya devam edecek. Başımız sağolsun. Ailesine sabırlar diliyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Ali Akdoğan:

Değerli kardeşim ömrünü Türk Milletinin birliği için vakfetmiş büyük bir dava adamıydı. Milletimizin sinesinde yaşamaya devam edecek. Başımız sağolsun. Ailesine sabırlar diliyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Faruk Kurtbaş:

Türk milleti ,kalbini milletine vakfetmiş aydın bir evladını yitirdi.Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine harcadığı emek unutulmayacaktır. Ailesinin ve bütün Türk dünyasının başı sağolsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title