Haberler

İpek Erdem kimdir? İpek Erdem kaç yaşında? İpek Erdem hangi dizilerde oynadı? İpek Erdem son haliyle dikkatleri çekiyor!

Güncelleme:

Hayat Bilgisi Barbi Gamze rolünde izleyici karşısına çıkan İpek Erdem kimdir? İpek Erdem kaç yaşında? İpek Erdem hangi dizilerde oynadı?

İpek Erdem, 1984 Bursa doğumlu, Türk oyuncudur. 36 yaşındaki İpek Erdem kimdir? İpek Erdem kaç yaşında? İpek Erdem hangi dizilerde oynadı?

İPEK ERDEM KİMDİR?

Eski futbolcu, teknik direktör Haluk Erdem ve desinatör, işletmeci Emine Akbaş'ın kızı olarak dünyaya geldi. Taygun ve Algun Erdem abileri, onlar da eski futbolcu ve teknik direktörler. Yedi yaşında ilk gittiği tiyatro oyununda oyuncu olmaya karar veren İpek Erdem, 1995 yılında Bursa Belediye Konservatuvarı'ında Türk Sanat Müziği eğitimi aldı. İlk oyunculuk eğitimi de 1996 yılında Bursa Devlet Tiyatrosuna bağlı Osmaniye Kültür Merkezindedir. Orada Hansel ve Grathel, Vur Emri, Aşk Fıçıları adlı oyunlarda oynadı. Ayrıca çok küçük yaştan itibaren spor ve dans hep hayatında oldu. 1987-1998 yılları arasında jimnastik, bale, yüzme, voleybol ve folklöre gitti. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümünü kazanarak İstanbul'a geldi. Aynı yıl okul arkadaşı Yıldız Asyalı'nın Gani Müjde ile tanıştırması ile Hayat Bilgisi dizisinde oynamaya başladı ve Barbie lakabı ile yıldızı parladı. Okul eğitimine önem verdiği için sonrasında okulunu engelleyecek teklifleri kabul etmedi. Mezun olduktan sonra Elveda Rumeli dizisinde komedi oynadı. Caz müziğine olan özel ilgisi, 2010 yılında Yer Gök Aşk dizisinde oynamak için gittiği Kapadokya 'dan aldığı ilham ile birleşti ve Elif Kayaman ile Kapadokya Caz Günleri'ni gerçekleştirdi. 2011 yılında Bertuğ Cemil'in Yağmur adlı şarkısının klibinde oynamıştır. 2013'te İstanbul'a döndükten sonra Galata Perform'da Kabuk oyunu ile profesyonel tiyatro hayatına adım attı. Tüm çalışmaları devam etmektedir.

İPEK ERDEM HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

Hayat Bilgisi,

Karınca Yuvası,

Aşk Kapıyı Çalınca,

Elveda Rumeli,

Aman Annem Görmesin,

Beş Şehir,

Yer Gök Aşk,

Böyle Bitmesin,

Eve Dönüş,

Kuzgun

İpek Erdem kimdir? İpek Erdem kaç yaşında? İpek Erdem hangi dizilerde oynadı?

İPEK ERDEM SON HALİ

İpek Erdem, daha önce yapmak istediği saç modelini yaparak ne kadar mutlu olduğunu kendi hesabından belirtti. İşte İpek Erdem'in açıklamaları:

"Gec¸en kıs¸ o kadar c¸ok bunu yapmak istiyordum ki u¨stu¨ne "Britney Spears gibi sakın sac¸larınızı kestirmeyin." gibi s¸eyler do¨ndu¨ ve bir kadının sac¸larını bu kadar kestirmesi delirdigˆine, sagˆlıksız oldugˆuna is¸aret olarak etiketlendi. Benim de totom yemedi tabii bu durumda ve devam eden belirsizlik ic¸inde de yapmak istemedim. S¸imdi bu kalıbı kırıp, kendimi tam olarak oldugˆum gibi kabul edip, yas¸ayacak, size de sunacak kadar o¨zgu¨rles¸tigˆim ve tam tersi c¸ok sagˆlıklı oldugˆum ic¸in mutluyum.

İpek Erdem kimdir? İpek Erdem kaç yaşında? İpek Erdem hangi dizilerde oynadı? İpek Erdem son haliyle dikkatleri çekiyor!

S¸imdi hayatım, tercihlerim, yolum tamam...

Son 15 senedir is¸imi daha iyi yapabilmek ic¸in normal c¸alıs¸malarıma, yaptıgˆım is¸lere devam ederken bir taraftan kendime ve sagˆlıgˆıma dogˆru yolculugˆuma c¸ıktım. Malum, tahmin edersiniz ki 18 yas¸ında bir u¨lkede tanınmak ve bu¨yu¨k bir etki yaratmak her halu¨karda c¸ok sarsıcıydı...Sac¸ımın teline sarı su¨rmem derken sarıs¸ın bir "Barbi" olmus¸tum... Bittikten sonra da uzun bir su¨re uzaklas¸maya c¸alıs¸tım ne yalan so¨yleyeyim. Ama uzun zamandır sarıs¸ın olmayı seviyor ve bir u¨lkeye "Barbi" lakabıyla c¸ok da gu¨zel, naif, o¨gˆretici heleki ustam, hayran oldugˆum oyuncu Perran Kutman ile gu¨zel etki etmekten dolayı son derece mutlu ve memnunum. Ac¸ıkc¸ası is¸in s¸an, s¸o¨hret, para, popu¨lerlik kısmı ilgilendirmedi beni... asla yapmam gerekiyor diye bir s¸eyi yapamadım. Denediysem de vazgec¸mem uzun su¨rmedi. Ama uzun yıllar maalesef dizide oynamak zorunda hissettim kendimi ve bu bence biz gu¨nu¨mu¨z oyuncularının yas¸adıgˆı ciddi bir yanılsama ve stres kaynagˆıdır. Sanki dizi yapmazsak ac¸ kalırmıs¸ız gibi bir anksiyete var... Halbuki yapılabilecek ve yapmamız gereken c¸ok s¸ey var...Kendimi bildim bileli beni tek ilgilendiren s¸ey sanat ve is¸imi iyi yapmak ic¸in kafa patlatmak oldu... heleki c¸ok kıymetli bir okulda okurken bu karmas¸ada her zaman o¨nceligˆi ona verdim... bunu bir c¸ok is¸in ehli insanlar sac¸ma buldu. Halbuki ben bir taraftan kız c¸ocuklarının okulda taklit ettigˆi bir o¨rnegˆe do¨nu¨s¸tu¨gˆu¨m ic¸in kendimi sorumlu hissediyor, daha iyi bir oyuncu olmak ic¸in c¸alıs¸ıyor, altından kalkamayacagˆımı hissettigˆim is¸leri kabul etmiyordum o¨zellikle de sizin ic¸in... tüm bunların yoğunluğu beni kendime attı, 21 yaşımda ilk defa bunalıp, tek başıma çıktığım bir tatilde kendimi sevmem ve tamemen içimden gelen sesi dinlemem gerektiğini anladım. O gün bu gündür kendimle hemhâlim...

Her zaman ic¸imden geldigˆi gibi davrandım. Onun dogˆru oldugˆunu biliyordum.

Ne diyordum "S¸imdi hayatım, tercihlerim, yolum tamam..." 15 senelik yolumda toplumsal ve evrensel bilincin bana ait olmayan neyi varsa bir heykeltras¸ gibi u¨stu¨mde kıra kıra ilerledim ve sonunda I·pek'e o kadar kafi bir s¸ekilde ulas¸tım ki gerc¸ekten fiziksel olarak da ben kimim go¨rmek istedim. Kafamın s¸ekli nasıl, sac¸ımın beyazları nerede?... bu tamamlanmamın Kas¸'ta annemin yanında olması c¸ok manidar degˆil mi?O? Onunla beraber kimbilir kac¸ıncıya ama tam olarak yoluna girmis¸ I·pek olarak yeniden dogˆus¸um...

Hepimiz gibi c¸ok bedel o¨dedim. S¸u¨ku¨r ki geldigˆim noktada mu¨kemmel bir nizamın oldugˆuna tam gu¨veniyor ve teslimim. Bu yu¨zden genel olarak huzurluyum. Anlık nadir korku ve kaygılar ancak bana ne yapmam gerektigˆi mesajını veriyor ve yapıyorum...

Her gec¸en yıl arınıp, kabul edip, bedelini o¨deyip, kendi yoluma girdikc¸e o yoldaki insanlarla kars¸ılas¸tım.

S¸imdi ise Nisan ayında Viyana'dan aldıgˆım teklif ile bir oyun yazıyor, oralarda turne yapma yolunda ilerliyorum. Daha olabilecek bir c¸ok is¸ go¨ru¨s¸melerim var oralarda... O¨nu¨mu¨zdeki zaman ne go¨sterirse kabulu¨m. Elimden geleni yaparım. S¸u anda I·stanbul dıs¸ında, kampta, biraz o taraflardaki Tu¨rk seyircisi ile bulus¸maya, biraz oraları, oralardaki sanatc¸ı arkadas¸larımı deneyimlemeye, yas¸amaya hazırlanıyorum.

Barbi yas¸ayacak,

hayat devam ediyor,

ben yolumda,

kendim oldugˆum ic¸in mutluyum.

Sac¸ımı bo¨yle yapmak gerc¸ekten c¸ok cesaret istedi.

Kafamı begˆendim.

Kendimi sevdim.

Bu halde sarı olmayı deneyimleyecegˆim.

Fakat bu halimi o kadar sevdim ki bo¨yle gidesim var.

Bakalım.

Hayatı kendim olarak, yolumda yas¸amak c¸ok gu¨zel...

Sevgiler"

I·pek Erdem

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İpek Erdem İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title