Haberler

Ayşe Kulin kimdir? Ayşe Kulin kaç yaşında ve nereli?

Güncelleme:

Ayşe Kulin kimdir ve nerelidir merak ediliyor. Ayşe Kulin kaç yaşında ve kitapları nelerdir sevenleri tarafından araştırılıyor. Ünlü yazar Ayşe Kulin sayısız eser bırakmıştır. Peki, Ayşe Kulin kimdir? Ayşe Kulin kaç yaşında?

Ünlü gazeteci ve yazar Ayşe Kulin kaç yaşında ve kitapları nedir merak ediliyor. Ayşe Kulin kimdir ve nerelidir merak ediliyor. Ayşe Kulin kaç yaşında ve kitapları nelerdir sevenleri tarafından araştırılıyor. Ünlü yazar Ayşe Kulin kitapları herkes tarafından sevilerek okunuyor. Ayşe Kulin kimdir? Ayşe Kulin kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizdedir…

AYŞE KULİN KİMDİR?

Ayşe Kulin 26 Ağustos 1941 İstanbul doğumludur. Ayşe Kulin, Türk yazar ve gazetecidir. Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. 1941 yılında İstanbul'da doğdu. Babası inşaat mühendisi ve bürokrat Muhittin Bey (Kulin); annesi, Osmanlı nazırlarından Ahmet Reşit Paşa'nın (Yediç) kızı Hatice Sitare Hanım'dır. Anne ve babasının tek çocuğudur. Tarihte Bosna Banı olarak hüküm sürmüş bir aileden gelen yazar, aile soy ağacını Hayat adlı kitabında ayrıntılarıyla anlatmıştır. Kulin, erken yaşta edebiyat ve sanatla tanıştı; baba tarafından yakın akrabası olan ressam Ferruh Başağa'dan resim dersleri aldı, hemen herkesin bir müzik aleti çaldığı bir aile ortamında büyüdü. İlkokul yılları Devlet Su İşleri'ni kuran ve kurumun yöneticisi olan babasının işi nedeniyle kışları Ankara'da, yazları dedesinin Büyükada'daki köşkünde geniş ailesiyle geçti. Bu sayede Osmanlı Devleti'nin son kuşağını tanıma, Osmanlı âdetlerini, dilini, düşünce biçimini öğrenme ve Ankara'daki cumhuriyet ruhuna tanıklık etme fırsatı oldu. İlkokula Ankara Maarif Koleji'nde başladı. İlkokul dördüncü sınıftan itibaren eğitimine İstanbul'da, Amerikan Kız Koleji'nde devam etti. Lise döneminde İngilizce, edebiyat, tarih ve felsefeye özel bir ilgi gösterdi. 1961 yılında mezun oldu.

Koleji bitirdiği yaz Mehmet Sarper ile evlendi ve eşi ile birlikte Londra'ya gitti; London School of Economics'te özel öğrenci olarak sosyoloji dersleri aldı. İlk evliliğinden Mete ve Ali adında iki çocuğu oldu. Çocuk sahibi olduktan sonra üniversite eğitimini bırakan Kulin, dört yıl sonra eşinden ayrılarak Ankara'ya yerleşti. Ankara'da Doğuş Sanat Galerisi'nde yöneticilik yaptı. 1967'de İstanbul'a yerleşti; iki yıl boyunca bir otomobil dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı.1967'de Eren Kemahlı ile ikinci evliliğini yaptı. Bu evliliğinden Kerim ve Selim adlı iki çocuğu oldu. 1977 yılında ikinci evliliğinin de sonlanmasının ardından çalışma hayatına başladı. 1978 yılından itibaren çeşitli dergilerde editörlük, muhabirlik; televizyon, reklam ve sinema filmlerinde, sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senaristlik yaptı.

Ayşe Kulin kimdir? Ayşe Kulin kaç yaşında ve nereli?

AYŞE KULİN KAÇ YAŞINDA?

Ayşe Kulin 26 Ağustos 1941 İstanbul doğumlu olup 81 yaşındadır.

AYŞE KULİN INSTAGRAM HESABI NE?

Ayşe Kulin Instagram hesabı "benaysekulin" kullanıcı isme sahip olup 60 bin takipçisi bulunuyor.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Biyografi.İnfo Ayşe Kulin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title