Haberler

Sivas 'Milli İrade Buluşması'

'Milli İrade Buluşması'SİVAS'ta darbe girişiminin atlatılması nedeniyle yarın akşam 'Milli İrade Buluşması' adlı bir program düzenlenerek şükür kurbanı kesilecek.

'Milli İrade Buluşması'

SİVAS'ta darbe girişiminin atlatılması nedeniyle yarın akşam 'Milli İrade Buluşması' adlı bir program düzenlenerek şükür kurbanı kesilecek. Sivas Valisi Davut Gül, bu etkinliğin siyasi anlamda bir rengi olmadığını belirterek programda 50 bin kişilik yemek dağıtılacağını ifade etti.

Sivas Valisi Davut Gül, Vali Muammer Bey Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek darbe girişimin atlatılması nedeniyle kentte bir program düzenleyeceklerini söyledi. Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ile bazı il protokol üyeleri katıldı. Darbe girişiminin milletin iradesiyle, devletin kurum ve kuruluşlarının iradesiyle kazasız belasız atlatıldığını belirten Vali Gül "Bu anlamda rabbime ne kadar şükretsek azdır. Vatandaşlarımızla ve sivil toplumlarımızla konuştuğumuzda, şükür kurbanı kesilmesi konusunda bir kanaate ulaştık. Bu kurbanların da 3 gündür meydanda yatıp kalkan Sivaslı'ya dağıtılması düşünüldü. Biz de ilimizin 5 milletvekilinin 5'ine de haber verdik. Sayın bakanımız dışarıda programı olduğu için ve CHP milletvekilimiz Ali Akyıldız Ankara'da olduğu için katılamadı. 3 milletvekilimiz, valiliğimiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın maddi, manevi katkılarıyla böyle bir program yapılacak. Hayırseverlerin verdiği kurbanlar var, yarın itibariyle 19.00 ve 22.00 saatleri arasında meydanda bir buluşma olacak. Gelen kişilere kumanya şeklinde ikramlarda bulunulacak. Burada verilen ikramın hiçbir hükmü yok. Nihayetinde 70 yaşındaki bir teyze gerektiğinde kaldırımın üzerinde bir şişe suyla 3 gün geçirdi. Ne Sivaslılar'ın böyle bir beklentisi var ne de biz onların hakkını böyle bir şeyle ödeyebiliriz. Fakat bir şeyler paylaşmak, o birlikteliği oluşturmak için böyle bir şey yapılıyor. İnşallah Sivas'ta örnek bir etkinlik olacak" dedi.

"ETKİNLİĞİN SİYASİ ANLAMDA BİR RENGİ YOK"

Vali Gül, Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi'nin belli aralıklarla trafiğe kapatılacağını belirterek, "Vatandaşlarımız alana girerken ikramları dağıtılacak. Onlarla birlikte verilen ikramları yiyip dağılacağız. Burada önemli olan nokta şu, bu etkinliğin siyasi anlamda bir rengi yok. Zaten etkinliğimizin ismi, 'Sivas Milli İrade Buluşması'. Sivas'ta 7'den 77'ye 2-3 gündür burada olan kim varsa, bütün siyasi farklılıklarını bir tarafa bırakarak, bütün beklentilerini bir tarafa bırakarak burada olan kim varsa yarın da onlar burada olacak. Ben destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Alanda sadece Türk bayrakları olacağını belirten Gül, "Bütün siyasi partilerimiz davet deceğiz ama siyasi partilerin bayrakları olmayacak. ve 3 gündür olduğu gibi kol kola, diz dize yemek yenecek. Masa olmayacak, sandalye olmayacak, protokol düzeni olmayacak. 3 gündür hangi şartlarda yaşıyorsak 4'üncü günde aynı şartlarda yaşayacağız" dedi. 50 bin kişilik yemek hazırlanacağını belirten Gül, "Biz bütün Sivas'ı davet ediyoruz. Buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu tür organizasyonlarda genelde aksilikler olur, biz buraya gelecek kişilerden bir tanesinin bile mutsuz ayrılmaması için elimizden gelen bütün hazırlıkları yapıyoruz. Olursa bir aksilikte bizi affetsinler, hoşgörülerine sığınıyoruz. Takdir edersiniz ki 50 bin, 70 bin, 100 bin kişinin olduğu yerde ufak tefek aksiliklerde olur" dedi.

Darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar hakkında da bilgi veren Gül, henüz tutuklama olmadığını ancak gözaltılar olduğunu 35'e yakın hakim ve savcı ile 8 askeri personel hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selim Dursun Hilmi Bilgin AK Parti Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title