Haberler

Sivas'ın İçme Suyu İhtiyacı İçin Baraja Takviye

SİVAS Belediyesi, kentin ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı'ndaki seviyenin yetersizliği nedeniyle, başka bir bölgeden 5 kilometre borularla getirdiği ilave suyu, sisteme dahil etti.

Sivas Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine yaklaşık 5 kilometre ötedeki Tavra Deresi'nden sisteme su takviyesi yapılması için çalışma başlattı. 5 kilometrelik borularla taşınan su, kente barajdan içme suyu veren arıtma tesisine ulaştırıldı. Paşabahçe Mesire Alanı'ndan taşınan su artık arıtıldıktan sonra sisteme dahil edilerek kent merkezinin ihtiyacını karşılayacak. Kent halkının daha kaliteli su içmesini amaçlayan projenin açılışı 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen törenle bugün gerçekleştirildi. Su Arıtma Tesisi'nde düzenlenen törene Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Habip Soluk, Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Altyapı anlamında, temel insanı ihtiyaçlar anlamında ve şehircilik mimarisi anlamında Sivas harika bir durumda. Eksiğimiz tabi ki var. Yeter ki beraberlik ve birlik olsun. Suyun tarifi önemini anlatmak çok anlamsızdır. Su en temel insanı ihtiyaçtır. Su giderse hayat biter. Bugüne denk gelmesi çok anlamlı olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

SİVAS SAĞLIKLI VE KALİTELİ SUYA KAVUŞTU

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "4 Eylül Barajı maalesef kuraklığın etkisiyle 2016'dan itibaren şehrin tamamını besleyecek potansiyele sahip olmadı. Şehrimizin yıllık yaklaşık 30 milyon metreküp su ihtiyacı var. Burası daha fazla potansiyel olmasına rağmen sürekli suyu azalan ve artmayan bir konuma geldi. Şu an barajda su neredeyse yok denecek kadar az. Biz, vatandaş mağdur olmasın diye Sivas'ın tamamına yetecek şekilde Paşabahçe suyunu arıtma tesisine ulaştıralım istedik. Ne kadar ihtiyaç olursa takviye yaptığımız zaman şehrin tamamı arıtmadan geçen bu suyu kullansın dedik ve bu çalışmayı başlattık. Ayrıca Tavra Deresi'nin suyunun sertliğinin minimize edilmesi içinde bir çalışma başlattık. İnşallah önümüzdeki süreçte o da olacak. İşte o zaman hem yumuşak hem kaliteli, hem de sağlıklı suya Sivas kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tavra Deresi ile su arıtma tesisini birbirine bağlayacak vananın açılışı gerçekleştirildi.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Belediyesi Eylül Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title