Haberler

Şırnak'ta 44 Şehit Yakını Mersin'e Geziye Gönderildi

Şırnak’ta şehit yakını 44 kişi valilik tarafından üç günlük Mersin gezisine gönderildi.

Şırnak'ta şehit yakını 44 kişi valilik tarafından üç günlük Mersin gezisine gönderildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce terör saldırılarında hayatını kaybeden şehit yakınlarının geziye gönderilmesine yönelik hazırlanan proje valiliğin onayı ile hayata geçirildi. Şehit yakınları, 3 gün boyunca Mersin'in tarihi ve turistik mekanları ziyaret edecek ve mersindeki şehit aileleriyle bir araya gelecekler.

Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nezir Tatar, "Şehit yakınlarında farkındalık oluşturmak için hazırladıkları projenin Şırnak ve Mersin valiliklerinin onayı ile hayata geçirildik. Geziye katılan 44 kişinin bugün akşam saatlerinde Mersin'e varıp, otele yerleşecek. Şehit yakınları cumartesi ve pazar günleri de kenti gezecek. Mersin'deki şehit aileleriyle bir araya gelerek kaynaşma fırsatı bulacaklar. Proje ile bizzat ilgilenen Vali Mehmet Aktaş'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Şırnak Şehit Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu İl Başkanı Mehmet Güngör ise, şehit ailelerinin geziden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Güngör, "Şehit aileleri başka bir kenti görme ve kültürü tanıma açısından 44 kişi güzel vakit geçirecek. Şehitlerin emaneti olan ailelerinin daha önce Şırnak Valisi olarak görev yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından karşılanacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şehit yakınları daha sonra otobüsle Mersin'e uğurlandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güngör Mersin Şırnak Politika Güncel Haberler

title