Haberler

Şırnak, Siirt ve Bingöl'de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

SARIKAMIŞ Harakatı'nda şehit olan askerler, Şırnak, Siirt ve Bingöl'de düzelenen yürüyüşler ve etkinliklerle anıldı.

SARIKAMIŞ Harakatı'nda şehit olan askerler, Şırnak, Siirt ve Bingöl'de düzelenen yürüyüşler ve etkinliklerle anıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın 102'nci yıl dönümü nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan Sarıkamış şehitleri için anma yürüyüşü, Şırnak'taki yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden start aldı. Stadyuma kadar düzenlenen anma yürüyüşünde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, öğrencilere Sarıkamış'ta askerlerin nasıl şehit olduğu konusu araştırmalarını istedi. Ekinci, "Sarıkamış'ta kaybettiğimiz 90 bin şehidin 102'nci anma yıl dönümü bugün. 90 binin üzerinde vatan evladı bu ülke, için, bu vatan için, bu toprak için canlarını seve seve verdiler. Allahu Ekber Dağları'nda birçoğu donarak şehit oldu. Geriye kalan kısmı da Rus askerleri ile savaşarak yaklaşık 18 bin askerimiz şehit olmuştur. Toplamda 90 binin üzerinde şehit vermişizdir. Hepimizin bildiği gibi bu topraklar kolay kolay kazanılmadı. Kolay kolay bugünlere gelmedik" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ DA BİNGÖL'DE YÜRÜDÜ

Bingöl'de organize edilen yürüyüşe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Halk Eğitim Merkezi önünde toplanan kalabalık, ellerinde bayraklarla Genç Caddesi 15 Temmuz Direniş Meydanı'ndan Valilik önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Valilik önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sarıkamış olayının Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü anlatan önemli bir olay olduğunu dile getirerek, o dönemin iyice incelenmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sarıkamış'ta bu vatan için canını feda etmiş olan bütün şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Vatan için, millet için şehit olmuş bütün şehitlerimizi saygıyla minnetle yad ediyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır. Biz buna inanıyoruz. Bize bu toprakları vatan yapan şehitlerimize minnettarız. Onları her zaman kalbimizde yaşatıyoruz. Onların bıraktığı emanete de he beraber sahip çıkacağız. Son dönemlerde terör nedeniyle hayatını kaybetmiş olanlara, şehit olmuş olanlara da Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Bizim o dönemleri çok iyi incelememiz ve anlamamız lazım. Aslında bugün yaşadığımız bir takım hadiseler, 102 sene önce yaşananlarla benzerlikler teşkil ediyor. 15 Temmuz'da ülkemize saldıranlarla birinci dünya savaşında saldıranlar farklı değil. Yüz yıl önce yapılan hesaplar neyse, bugün de aslında benzer hesaplar yapılıyor. Bu ülkeyi parçalamaya, gücünü azaltmaya çalışıyorlar. Kardeşliğimizi zayıflatmaya çalışıyorlar. Vatanımızı işgale açık hale getirmeye çalışıyorlar. Geçmişi de çok iyi anlayıp, geleceğe yürümemiz lazım. 15 Temmuz'daki kahramanlıklar, Sarıkamış'tan, Çanakkale'den farklı değildir. Aynı ruhun yeniden tezahür etmiş halidir."

SİİRT

Siirt'te, Sarıkamış şehitleri için 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda başlatılan yürüyüş, Atatürk Anıtı ve Güres Caddesi güzergahından devam ederek, Siirt Üniversitesi merkez kampusunda sona erdi. Türk bayrakları ve Sarıkamış destanını anlatan pankartların taşındığı yürüyüşe, Vali Vekili Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek'in yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce kişi 'Kahrolsun PKK', 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak yürüyüşü tamamlandı. Anma programının ikinci bölümüne ise Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünün konferans salonunda devam edildi. Siirt Üniversitesi kampüsü salonuna gelen Siirtliler, Müftülük tarafından organize edilen Kuran-ı Kerim tilaveti dinletildi. İl Müftülüğünce, Kuran kurslarında ve camilerde okunan 102 hatmin duası okutuldu. Törende daha sonra Sarıkamış harekatı ile ilgili belgesel film izlendi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Sarıkamış Bingöl Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title