Haberler

Şırnak - Ak Partili Ünal: Demirtaş'a Cici Çocuk Muamelesi Yapıyorlar

Ak Partili Ünal: Demirtaş'a cici çocuk muamelesi yapıyorlar ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde seçim çalışmalarına katılan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bazı kesimlerce cici çocuk muamelesi yapıldığını belirterek, "Bugün Selahattin Demirtaş'a bu beyaz Türkler, o kendisini bu ülkenin sahibi zannedenler, kendisini imtiyazlı görenler neden acaba Selahattin Demirtaş'a cici çocuk muamelesi yapıyorlar.

Ak Partili Ünal: Demirtaş'a cici çocuk muamelesi yapıyorlar

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde seçim çalışmalarına katılan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bazı kesimlerce cici çocuk muamelesi yapıldığını belirterek, "Bugün Selahattin Demirtaş'a bu beyaz Türkler, o kendisini bu ülkenin sahibi zannedenler, kendisini imtiyazlı görenler neden acaba Selahattin Demirtaş'a cici çocuk muamelesi yapıyorlar. Selahattin Demirtaş'a bir imaj oluşturuluyor. Entelektüel, zeki, nüktedan, özgürlükçü, o perdeyi bir kaldırın bakalım. O Selahattin Demirtaş'ın imajının altında neleri perdeliyorlar bir bakın bakalım" dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Şırnak'ın İdil İlçesi ve köylerinde partisini milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışmalarına katıldı. Geçmiş yıllarda devletin tüm kesimleri ayırt etmeksizin mağdur ettiğini söyleyen Ünal, "Devlet bu ülkede zulüm ederken Kürt diye ayırmadı. Müslüman diye ayırmadı. Alevi diye ayırmadı. Devlet bu ülkede insanlara neye inanacaklarını dikte ederken, tek tip insan oluşturmaya çalışırken, insanları bu Kürt, bu Türk, bu Alevi, bu Sunni diye ayırmadı. O yüzden mağduriyetleri hep beraber yaşadık. Başörtülü bacımız üniversiteye giremezken hepimiz aynı acıyı yaşamadık mı? Aynı şeylere dertlenmedik mi? Biz Gazze için beraber ağlamadık mı? Mısır'da darbe olduğunda insanların içi yanmıyor mu? Bin yıldan beridir bizi bir birine bağlayan bir şey var. Onun için bu mücadeleyi veriyoruz. Ama şimdi birileri çıkıp sanki 13 yıl bu topraklarda hiçbir mücadele verilmemiş. Yıllarca bu topraklarda yaşayanları yok sayan, bu topraklarda yaşayan insanların kimliklerini ret eden, inkar eden, Kürtçe klip yapmak istediği için bu ülkeden kaçırılan insanlar olmadı mı? Bu ülkede bunlar yaşanmadı mı? Yaşandı. Şimdi benim anlamadığım şey şu. Sanki Recep Tayyip Erdoğan ve biz Kürtlere düşmanlık yapmışız. En iyi Kürt ölü Kürt'tür diyen ve Kürt kimliğini kabul etmeyenler bu gün bakıyorsunuz Kürt sevdalısı olmuş" dedi.

Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bazı kesimlerce cici çocuk muamelesi yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Bugün Selahattin Demirtaş'a bu beyaz Türkler, o kendisini bu ülkenin sahibi zannedenler, kendisini imtiyazlı görenler neden acaba Selahattin Demirtaş'a cici çocuk muamelesi yapıyorlar. Selahattin Demirtaş'a bir imaj oluşturuluyor. Entelektüel, zeki, nüktedan, özgürlükçü, o perdeyi bir kaldırın bakalım. O Selahattin Demirtaş'ın imajının altında neleri perdeliyorlar bir bakın bakalım. Tek tipçilik yok mu orada? Baskı yok mu orada? Dün devletin yaptığını bugün kendileri sahada bire bir yapmıyorlar mı? İnsanların kimliklerine, insanların inançlarına saygı duyduklarını bana söyleyebilir misiniz? Kendilerinden olmayana hayat hakkı tanıyabiliyorlar mı? Tanıyorlar diye bilirmisiniz? Hayır. İnsanları kendi mahallelerinde, kendi illerden, ilçelerden göç etmeye zorlamıyorlar mı? Bunlar yaşanmıyor mu? ve bugün, düne kadar bölgede devletten çekinen, korkan insanlar, artık örgütten korkmaya başlamadılar mı? Devlet gelsin ve kamu düzeni sağlasın demiyor mu insanlar. Biz devletimizi ile milletimizi bu 13 yılın sonunda buluşturduk, barıştırdık. Devletin asli görevi olan kamu düzenini sağlamak, hak ve özgürlükleri güvence altına almak noktasına çekildik. Artık demokratik siyaseti beraberce inşa edeceğiz. Eşit vatandaşlığı beraberce inşa edeceğiz. Kimsenin kimseye üstün olmadığı, kimsenin kimseye baskı yapmadığı bir ülkeyi beraber inşa edeceğiz."

Yeni Türkiye'nin inşacı lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Ünal, "Maalesef HDP çok yanlış bir tercihte bulunuyor. Çözüm sürecin bir parçası olup yeni Türkiye'nin yeni inşasında yol yürümesi gerekirken neyi tercih ettiler? Erdoğan düşmanlığını, Erdoğan karşıtlığını tercih ettikler. Ama bir şey bilmiyorlar, Kürtlerin vicdanlarının ne anlama geldiğini bilmiyorlar. İnşallah 2023'e birlikte yürüyeceğiz. Gönlünüz rahat olsun, bu ülkeye güvenin. Biz 13 yılda bütün vesayetleri tavsiye ettik. Biz yeni vesayetler kurulmasına izin vermeyeceğiz. Alfabenin bütün harflerini sayıp, alfabenin harflerinde örgüt kuracağına zannedenler bu milletin üzerinde vesayet kuramazlar. Ne HDP'si, ne KCK'sı, ne YPG'si ne, YPG-H'si, bütün kelimeleri kullansalar da artık bu milletin iradesi üzerinde kimse bir tahakküm oluşturamayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Ünal Demirtaş Ak Parti Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title