Haberler

Sırbistan'da Kaza Geçiren TRT Ekibi

Trafik kazasında yaralanan TRT mensuplarını Belgrad’a gelen TRT Yapım Kanal Koordinatöru Karataş ziyaret etti

Sırbistan'ın Belgrad-Niş otoyolunda dün TRT ekibini taşıyan aracın takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan TRT mensuplarını Belgrad'a gelen TRT Yapım Kanal Koordinatörü Sezai Karataş ziyaret etti.

Belgrad'a dün akşam gelen Karataş, Belgrad Askeri Tıp Akademisi yetkilileri ve Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinden bilgi aldıklarını, kaza yapan aracın şoförü Serhat Alp ve sunucu Aslı Özbilen Smith'in durumlarının ciddiyetini koruduğunu belirterek, TRT ekibinin yaralanan diğer üyelerinin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Karataş, yaralıları yarın nakletmeye çalışacaklarını, hayatını kaybeden kameraman Halil Elmas'ın cenazesinin yarın akşam veya cumartesi sabah Türkiye'ye götürüleceğini ifade etti.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğine gösterdiklerini ilgi için teşekkür eden Karataş, devletin yanlarında olduğunu hissettirdiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği binasında TRT temsilcilerini kabul eden Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, kazanın meydana geldiği E-75 otoyolunun Belgrad-Niş istikametinde daha önce de çok sayıda Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu kazanın ardından Büyükelçilikteki görevlilerin hemen seferber olduğunu belirtti.

Bozay, "İş hekimlerin ellerinde, dua edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olarak başından beri işin içindeyiz ve neredeyse Türkiye'delermiş gibi gerekli düzenlemeleri aldık" ifadesini kullandı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile sürekli olarak irtibat halinde olduğunu anlatan Büyükelçi Bozay'ı toplantı esnasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç telefonla arayarak, başsağlığı diledi ve yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Bozay'ın kabulüne, kazada hafif yaralanan ve hastaneden taburcu edilen Hasan Ali Demircan ve Hüseyin Topal da katıldı.

Daha sonra Türkiye'den ve Bosna-Hersek'ten gelen yaralıların yakınları, Belgrad Konsolosu Barçın Oruç eşliğinde Belgrad'daki Sırbistan Klinik Merkezi'nde ve Askeri Tıp Akademisi'nde bulunan yaralıları ziyaret etti.

TRT'de yayımlanmak üzere belgesel çekimi için Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Sırbistan'a doğru yola çıkan ekibi taşıyan Serhat Alp yönetimindeki Bosna Hersek plakalı araç, dün Belgrad'a 60 kilometre uzaklıkta yoldan çıkarak takla attı. Kazada, TRT kameramanı Halil Elmas olay yerinde yaşamını yitirirken, durumu ağır olan Aslı Özbilen Smith ile sürücü Serhat Alp, Belgrad'daki Sırbistan Klinik Merkezi'ne kaldırıldı. Hafif yaralı Hüseyin Topal ve Hasan Ali Demircan Smedreska Palanka'daki hastanede, Hasan Taş ise Belgrad Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi altına alındı. - Sırbistan

Kaynak: AA / Güncel

Ali Demircan Karataş Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title