Haberler

Sinoplular 'Demokrasi Nöbeti'nde Sabahladı

Darbe girişimi ardından Sinop'ta başlatılan 'Demokrasi nöbetine' katılanlar ellerinde Türk Bayrakları ile sabahladı.

Darbe girişimi ardından Sinop'ta başlatılan 'Demokrasi nöbetine' katılanlar ellerinde Türk Bayrakları ile sabahladı.

Darbe girişimi ardından Sinop'ta da başlatılan 'Demokrasi nöbeti' Valilik binası önünde gerçekleştirildi. Ellerine Türk bayrakları alan yüzlerce kişi birlik ve beraberlik sloganları attı. 'Demokrasi nöbetine' Vali Kemal Cirit ile Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Başkan Ergül, Türkiye'nin zor bir badireyi atlattığını anlatırken şöyle dedi:

"Ulus olarak zorlukların hep üstesinden gelmiş olan bir milletiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda birbirimize inanıp güvendiğimizde Türk Milleti'nin yapamayacağı başaramayacağı herhangi bir iş yoktur. Ülkemize maalesef hiç hak etmediğimiz şekilde bir oyun oynandı. Bir oyun oynadılar ama bunun şöyle bir de faydası oldu. Evet bir badire atlattık keşke bunlar hiç olmasaydı. Bizi birbirimize daha çok yakınlaştırdılar. Bizi daha bir kenetlediler. İnşallah bundan sonraki günlerde de hiç kimsenin özellikle de dış güçlerin ve onların işbirlikçilerinin aramıza girmesine müsaade etmeyelim. Onların bu ülkeye zarar vermesine müsaade etmeyelim. Birbirimizi kucaklayalım birbirimize sarılalım. Evet her konu üzerinde anlaşamayabiliriz siz benim gibi ben de sizin gibi düşünmeyebilirim. Ama bu bizim birlik beraberlik içerisinde olmamıza engel bir şey değil. Başka Türkiye yok Başka Türk Milleti yok."

Sinop Valisi Kemal Cirit de 10 günden bu yana  meydanların dolduğunu belirterek, "Bu meydanlardan diyorsunuz ki; 'Ne Cumhuriyetimizi bırakırız ne de demokrasimizden vazgeçeriz.' Evet bir millet uyandı ama bu uyanan milleti fark edemediler. Bir milletin zihniyeti,paradigması değişti. 2023 vizyonu diye bir hedef koyduk. Bu demokrasinin de en üst standarda ulaşabileceği bir tarih, Cumhuriyetimizin de 100'üncü yılını kutlayacağız. İhracatımızdan turizm gelirlerine kadar her şeyi en üst sınırda sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Biz hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi savunduk, ülkemiz gelişsin dedik, küresel güç denilen ülkeler arasında bu milletin aziz milletin devleti de olsun dedik" diye konuştu.

- Sinop

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Cirit Baki Ergül Türkiye Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title