Haberler

Sinop'tan Trakya'ya Kurbanlık Sevki

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları, Kurban Bayramı öncesi Trakya‘ya Sinop İlinden gönderilen kurbanlık sevklerinin başarılı geçtiğini söyledi.

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları, Kurban Bayramı öncesi Trakya'ya Sinop İlinden gönderilen kurbanlık sevklerinin başarılı geçtiğini söyledi.

Saraçoğulları, bu yıl Trakya Bölgesi'ne 70 işletmeden 2 bin 789 büyükbaş hayvan  ve 790 küçükbaş hayvan sevk edildiğini belirtti.

"Bakanlığımızca 2010 yılında Uluslararası Hastalıklar Ofisi (OIE) tarafından onaylanan Trakya'nın Şap Hastalığından Aşılı Ariliği Statüsü günümüze kadar korunmuş ve korunmaya devam etmektedir. Bu nedenle ülkemizde her kurban bayramı öncesi gündeme gelen tarkya bölgesine kurbanlık geçişi İlimiz için de çok önemli olmaktadır" diyen Saraçoğulları, şöyle devam etti:

"Son yıllarda basında da sık sık dile getirildiği ve kamuoyunun bildiği üzere Trakya'ya canlı hayvan sevkiyatı kontrollü bir şekilde çalışmanın sonucunda gerçekleştirilmektedir. Yapılan sevkiyatlara konu hayvan sevkleri İl Müdürlüğümüzce sıkı bir şekilde takip edilmekte ve yapılan çalışmalar sonrası uygun görülen hayvanların sevklerine izin verilmektedir. İl ve İlçe Müdürlüklerimize yapılan başvurular sonrası başlatılan izleme ve kontrol çalışmaları neticesinde yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonrası  uygun bulunan işletmelerin hayvan sevklerine müsade edilmektedir."

Sinop'tan bu konudaki sevk taleplerinin  son yıllarda giderek arttığına işaret den Saraçoğulları, "Hayvan işletmelerimiz için Trakya'ya yapılan sevkler kurbanların daha avantajlı fiyatlara satılması nedeniyle daha çok önemsenir hale gelmektedir" diye konuştu.

Yurt dışından hayvan ithalatının olmadığını ve  bu yıl yapılan  müracaatların  üreticiler açısından daha önemli olduğunu ifade eden Saraçoğulları, şunları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde sevkler İl ve İlçe Müdürlüklerimizce çok başarılı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir.Buradan tüm çalışanlarımızı kutluyorum. Sinop'tan 2010 yılında 11 hayvan sevki ile başlayan Trakya'ya hayvan sevki sürecince 2011 yılında 627 sığır, 201 koyun ve 24 keçi  2012 yılında bu sayı  1339 sığır, 864 koyun, 72 keçinin sevki ile yükselmiş ve  bu yıl  Trakya Bölgesi'ne hayvan sevki için 70 işletmeden 2 bin 789 büyükbaş hayvan  ve 790 küçükbaş hayvana ulaşmıştır. İlimiz genelinde  hayvan hareketlerinin minimum seviyede olması Trakya'ya olan sevklerdeki en önemli avantajımız olduğu düşünüldüğünde il genelindeki hayvan işletmelerinin önümüzdeki yıllarda bu sürece dahil olmaları işletmelere ciddi gelir avantajı kazandıracaktır." - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Erol Saraçoğulları Kurban Bayramı Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title