Haberler

Şiir İkindileri'nin 48.'si Gerçekleştirildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde 27 yıldır aralıksız sürdürülen ve Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni olma unvanını taşıyan Şiir İkindileri'nin 48.'si gerçekleştirildi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde 27 yıldır aralıksız sürdürülen ve Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni olma unvanını taşıyan Şiir İkindileri'nin 48.'si gerçekleştirildi. Dionysos Şiir Ödülü Cengiz Bektaş'a verildi.

Salihli ilçesinde "Güz ve Bahar" olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Şiir İkindileri'nin 48.'si, Mayıs ayında hayata gözlerini yuman merhum başkan Zafer Keskiner anısına düzenlendi. Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen şiir şölenine Türkiye'nin dört bir yanından katılan şairler, şiir severlere adeta şiir bayramı yaşattı.

Şiir şöleninin açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Salihli'nin barışı, sanatı ve şiir seven insanları olarak, bizler ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlar ve her gün televizyonlarımızın başında bir film gibi izlediğimiz şehit cenazeleri ve savaş söylemlerinden büyük üzüntü duyuyoruz. Cumhuriyetimiz 90 yıldır bizleri kardeşçe bir yaşamın içinde tutmayı sürdürüyor ve bir arada tutması içinde bizler elimizden geleni yapıyoruz ve yapmalıyız. Hayatın sunduğu kaçınılmaz acılara belki bu bir aradalık duygusu ile daha güçlü direnebiliriz. Biliyorsunuz Mayıs ayında Salihli, büyük bir evladı olan Zafer Keskiner'i yitirdi. Bir ay kadar önce de büyük sanat insanları Müşfik Kenter ve Erol Günaydın'ı yitirdik. Gidenlerin yeri elbette dolmuyor. Bunun için o insanların değerini hayattayken daha iyi bilmeliyiz. Bizler bu değer verirlik duygusu ile Salihli'de tam 27 yıldır sanatçı ve şairlerimizi ağırlıyoruz ve bundan da büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Şairler Abdulkadir Budak, Ali Cengizkan, Coşkun Şimşekli, Didem Gülçin Erdem, İlker İşgören, Mustafa Fırat ile Neşe Yaşın ve onlarca şairin, şiirlerden birer demet sunduğu programda Rıfat Ilgaz Özel Bölümü' de gerçekleştirildi.

Dionysos Şiir Ödülü Cengiz Bektaş'a, Dionysos Sanat Emek Ödülü ise programa katılamayan Levent Kırca adına Şiir İkindileri Editörü Tuğrul Keskin'e verildi.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Ezginin Günlüğü grubundan Hüsnü Arkan'ın müzik dinletisi ile renklendirdiği programda Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Prof. Dr Kemal Kocabaş tarafından hazırlanan "Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi" açıldı. Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve şiir şölenine katılan şairler birlikte gerçekleştirdi.

İZ DERGİSİ DAĞITILDI

48. Şiir İkindileri'nde şiir şöleninin yayın organı olan "İz" dergisi de katılımcılara ücretsiz dağıtıldı. Şiir İkindileri Editörü Tuğrul Keskin, İz dergisinin Salihli Belediyesi öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanında dağıtıldığını kaydederek, özellikle öğrencilerin söz konusu dergide yayınlanması için kendilerine çok sayıda şiir gönderdiğini, bunun da çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Şölende konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, "Geçtiğimiz Mayıs ayında kaybettiğimiz Zafer Keskiner'in öncülüğünde başlayan ve o günden bugüne kadar devam eden bu etkinlik artık Salihli ile özdeşleşti. Marka kent olan Salihli, Manisa'nın çok önemli bir ilçesi. Adı, zaman zaman ilin önüne geçiyor. Sanata ve sanatçıya ilginin gitgide azaldığı bir dönemde şiir ayakta alkışlanabiliyor olması çok güzel" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Şu şölen ben üniversite öğrencisi iken başlamıştı. Bu şölen sayesinde hem sanata ve sanatçıya gösterilen ilgi örnek oluyor, hem de Türkiye'nin dört bir yanından gelen şairlere Ege'nin incisi olan Salihli tanıtılıyor. Salihli Belediyesi'ne bu güzel şölene ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Şölene katılan şairlere ödüllerinin verilmesinin ardından Salihli Belediyesi Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde akşam yemeği verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salihli Belediyesi Cengiz Bektaş Türkiye Politika Güncel Haberler

title