Haberler

Serie A'da 17. Haftaya Ön Bakış

İtalya Serie A’da 17.haftaya gelinirken büyükler deplasmana gidiyor.

Inter taraftarının ve kulübünün aldığı ceza üzerindeki spekülasyonlar devam ederken zirveyi aslında çok da yakından ilgilendirmeyen bu maç daha çok iki kulübün yeniden kendini ispatlama çabasına sahne olacak.

Orta-alt sıralardaki takımların özellikle büyüklere karşı kendi evlerinde mücadele edeceği maçlar zirveyle alt taraf arasındaki puan farkını biraz daha azaltabilir. Ama gerçek olan bir şey var ki alt taraftan bu haftayı galibiyetle tamamlayanlar bir anda kendilerini birkaç sıra üstte bulabilirler.

Salid Demirci yazdı: Premier Lig'de 17. haftaya ön bakış

Cumartesi

Livorno-Udinese (19.00)

Lige iyi bir giriş yapmasına rağmen son 14 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Livorno'da teknik direktör Davide Nicola eleştirilerle yüzleşmeye başladı. Bu hafta ligin başka sorunlu takımlarından Udinese'yle evlerinde oynayacakları maç da bu anlamda iki takım için de çok kritik görünüyor. Alfonso de Lucia ve Anfred Duncan'ın ev sahibinde kart cezalısı oldukları ortamda özellikle orta sahada Coda ve Valentini arasında Nicola'nın yapacağı tercih maçın gidişatını belirleyici olabilir. Udinese'deyse geçtiğimiz hafta istifa sinyalleri veren Francesco Guidolin biraz daha kendine gelmiş gibi görünüyor. Deneyimli teknik adam bu akşamüstü bir basın toplantısı düzenleyecek ve önemli açıklamalar yapabilir. Udinese'de işler fazlasıyla karışık ve burada alacakları bir galibiyet onlara en azından zaman kazandırır.

Cagliari-Napoli (21.45)

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Inter'i 4-2'yle geçen Napoli'de Şampiyonlar Ligi şoku sonrasında moraller yerine geldi. Marek Hamsik'in sakatlığında üç kenar oyuncusunu Higuain'in arkasında deneyen ve olumlu sonuç alan Rafael Benitez'in aynı düzene devam etmesi bekleniyor. Ev sahibi Cagliari'deyse Victor Ibarbo'nun yokluğu hücum hattında kritik ve muhtemelen Nene ilk onbirde forma giyecek. Radja Nainggolan'ın forvet arkasına geçtiği yeni düzende Cagliari evindeki dirençli yapısıyla Napoli'ye sorun çıkarabilir ama Ibarbo'yla performansı yükselen Marco Sau'nun durumu ev sahibinin alacağı sonucu da belirleyici olacak.

Orhan Uluca yazdı: Bundesliga'da 17. haftaya ön bakış

Pazar

Bologna-Genoa (13.30)

Son haftalarda büyük bir çıkış içerisine giren Gian Piero Gasperini'nin Genoa'sı 4 haftadır kazanamıyor ama bu süreçte sadece 1 maç kaybettiler ve oldukça zor gol yiyen bir yapıya büründüler. Bologna'da Stefano Pioli'nin aldığı eleştiriler artmaya başladı ve yenetekli teknik adamı yeni yılda farklı bir takımda görme ihtimali her geçen maç artıyor. 6 maçtır kazanamıyorlar ve yaşanan kayıpları kadro alternatifi yaratma adına tolere edebilmiş değiller. İki düşük tempo takımının maçında az pozisyon ve gol muhtemel. Haftanın en sıkıcı geçmeye aday 90 dakikası olabilir.

Atalanta- Juventus (16.00)

Son 8 maçını gol yemeden kazanarak enteresan bir rekora doğru ilerleyen Juventus'ta Avrupa serüveni dışında işler yolunda. Hafta içi UEFA Avrupa Ligi kurasında Trabzonspor'a düşmelerini pek iyi karşılamayan sportif direktör Pavel Nedved, zaman içerisinde rotalarını kendi evlerinde oynanacak Avrupa Ligi finaline çevirebileceklerini söyledi. Pirlo'nun sakatlığına onun yerinde yine Pogba'nın oynayacağı maç ve bu haftalar tecrübeli oyuncunun sezon sonunda muhtemel ayrılığının da bir provası niteliğinde. Atalanta'da Mario Yepes ve Cristian Raimondi'nin yoklukları kritik. Bonaventura ve Scaloni'nin ise rehabilitasyon sürecinden sonra takımla olmaları bekleniyor ama böyle bir ortamda Juventus'a karşı şansları pek yüksek görünmüyor.

Ilgaz Çınar yazdı: PTT 1. Lig'de 18. haftaya ön bakış

Roma-Catania (16.00)

Geçtiğimiz hafta iki kez öne geçtiği Milan deplasmanında 1 puana razı olan Roma için zorlu Juventus deplasmanı öncesinde rahat bir maç. Rudi Garcia, San Siro'dan çıkan 1 puana üzülmediğini ve iyi bir sonuç aldıklarını söyledi ama Roma'nın yaşadığı kan kaybı Juventus'un serisiyle birleşince fark 5 puana çıktı. Catania'ya karşı ilk onbire yerleşmesi beklenen Totti'yle Juventus maçının hazırlığını yapacak olan Roma'nın son sıradaki Catania'ya karşı puan kaybı yapması sezonun en büyük sürprizlerinden biri olur.

Sampdoria-Parma (16.00)

Son haftaların çıkıştaki iki takımının maçı yüksek keyif vadediyor. Sinisa Mihajlovic'in takımın başına gelmesiyle birlikte büyük bir ivme yakalayan ve son iki maçını kazanan Sampdoria, özellikle iç sahadaki tutuk oyunuyla dikkat çeken bir takımdı ama Mihajlovic'le bu da değişecek gibi görünüyor. Parma'yla son 5 haftada sadece 1 galibiyet aldı ama daha önemlisi yenilmediler. Roberto Donadoni ortaya topa sahip olan ve oyunu rakip yarı sahada oynamaya çalışan bir takım çıkarmaya çalıştığını sürekli dile getiriyor ama bunun için biraz daha zamanları var. Marco Parolo'yu ciddi bir şekilde isteyen Milan ise takımdaki huzuru ilerleyen dönemde bozabilir.

Emre Çelik: La Liga'da 17. haftaya ön bakış

Sassuolo-Fiorentina (16.00)

Ligin ilk 1 ay sonrasının en formda takımlarından biri olan Sassuolo sonunda tekrar düşüşe geçti. İki maçtır kaybediyorlar ama geçtiğimiz hafta sonu ligin en formda ve lider takımına kaybettiklerini unutmamak lazım. Fiorentina'da Mario Gomez'in yine ilk onbire dönmesi beklenmiyor. Bunun yanında cezalı Cuadrado'nun yokluğunda 4-3-3'ün kenarlarında Juan Vargas ve Joaquin oynayacak. Fiorentina hem topa sahip olarak, hem de direkt hücum ederek gol atabilen ve maç kazanabilen bir takım ve bunda da Borja Valero'nun önderliğindeki müthiş orta sahalarının payı büyük. Önemli eksikleri olmasına rağmen zorlu deplasmanda da kazanmaları normal sonuç olur.

Torino-Chievo (16.00)

Ligde Torino'nun büyük çıkışı devam ediyor. Son 4 haftadan 10 puan çıkardılar ve teknik direktör Giampiero Ventura'nın aldığı övgülere her geçen hafta yenisi ekleniyor. Top hakimiyetini esas tutarak sistemini kuran Ventura'nın takımı bir başka forma ekip Cihevo'yla karşı karşıya gelecek. Eugenio Corini'yle birlikte yine büyük bir çıkış yakalayan Chievo'ya karşı ev sahibi avantajlı fakat ciddi ciddi Avrupa hesapları yapmaya başlayan Torino, Alessio Cerci önderliğinde biraz avantajlı görünüyor.

Rıdvan Erdem: Ligue 1'de 19. haftaya ön bakış

Verona-Lazio (16.00)

Lazio geçtiğimiz hafta kazanarak uzun bir aradan sonra kendine geldi. UEFA Avrupa Ligi'nde de iyi bir kura çektiler ve moralleri arttı. Miroslav Klose'nin takıma dönüşü sonrasında kondisyonunu artırmasıyla birlikte daha rahatlar. Hernanes'in kart cezası Verona deplasmanında onların biraz canını sıkacak ama takıma alışma devresini de geride bırakan Lucas Biglia onlar için bir avantaj. Ne var ki ligin kendi sahasında en etkili performans çıkaran takımlarından birine karşı oynuyorlar. Ev sahibinde önemli bir eksik yok. Hellas Verona kendi sahasında çok kolay gol buluyor ve bunda da hem golleri, hem de asistleriyle Luca Toni çok etkili. Haftanın en gollü maçlarından biri hatta ilki olması beklenen bu maç da seyredeğer mücadelelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Inter-Milan (21.45)

Haftanın en önemli maçı Milano derbisi Inter'in aldığı tribüne kapatma cezasıyla erken spekülasyonlara neden oldu. Napoli maçında yapılan ayrımcı ve ırkçı tezahüratlar nedeniyle Disiplin Kurulu'nun verdiği Curva Sud'u kapatma cezasının geri alınabileceği belirtiliyor ama şu anda yeni bir haber yok. İki takım da zirveden uzaklaştı. Milan sezon başından beri çok kötü gidiyor ama Inter'de de yönetim değişikliği ve sonrasındaki dedikodular takımın performansını fazlasıyla etkiledi. İki takım da şu an için Ocak ayı transfer dönemini bekliyor. Böyle bir ortamda kazanmak sadece takımlara zaman kazandıracak ve ev sahibi için de özellikle Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirme adına kritik bir maç olacak. Milan'da yine önemli eksikler var. Riccardo Montolivo'nun kart cezası deplasman ekibinin şansını zora sokarken Birsa, Robinho, Emanuelson ve El Shaarawy gibi oyuncular da sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Inter'deyse Ricky Alvarez yine kart cezalısı. Uzun süredir sakat olan Walter Samuel ve Diego Milito ise artık bu sezon özelinde eksik olarak görülmüyor. Kazanmaya daha çok ihtiyacı olan Inter ve iç sahada buna oldukça yakın görünüyorlar.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Juventus Roma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title