Haberler

Sendikalardan Kısa Kısa

Eğitim Bir Sen: "Türkiye'de olduğu gibi dünyanın dört bir yanındaki yardım çalışmalarıyla milletin takdirini kazanan İHH'ya yönelik yapılan operasyonları sendika olarak kınıyoruz"

Eğitim-Bir-Sen, Türkiye'de olduğu gibi dünyanın dört bir yanındaki yardım çalışmalarıyla milletin takdirini kazanan İHH'ya yönelik yapılan operasyonları kınadıklarını bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, El Kaide bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişiyi ararken söz konusu yardım kuruluşuna ait Kilis ofisine baskın yapılması ve kuruluşun itibarının hedef alınmasının asla kabul edilemez bir durum olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Yetim çocuklarla ilgili çalışmaları, ramazan kumanyası, kurban yardımları, katarakt ameliyatları, su kuyuları, eğitim yardımları gibi birçok kalemde yardım faaliyetleri yürüten bir kuruluşun itibarını hedef alan operasyonu kınıyoruz. Vicdana, insafa, hukuka sığmayacak kadar kirli olan operasyonda yer alanlardan, yaptıklarının hesabının mutlaka sorulmasını bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

-Türk Diyanet Vakıf-Sen

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Pervari ilçesinde 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve evinde ölü bulunan Kader Erten olayıyla ilgili, "Son yaşanan olayda devlet memuru olan bir imam nikah kıymamıştır. Araştırma yapılmadan yazılan yazılar rencide edicidir, imamlardan özür dilenmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk yaşta gelin edilen ve daha sonra ölü bulunan Kader Erten'in kendilerini derinden üzdüğünü, ülkedeki berdel, küçük yaşta evlilik gibi yanlış uygulamaların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini bildirdi. Kader Erten'in olayıyla ilgili bazı köşe yazarlarının 'bu işin sorumlusu imamlardır' şeklindeki yazılarının gerçeği yansıtmadığını belirten Ünal, şunları kaydetti:

"İmamlarımız resmi nikah tesis edilmeden halk arasında 'dini nikah' diye tarif edilen nikah duasını yapmamaktadırlar. Son acı olayda olduğu gibi resmi unvanı olmayan kişilerce yapılan bu tür işlemlerin Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olan imamlara izafe edilmesi yanlış ve rencide edicidir. Son yaşanan olayda da devlet memuru olan bir imam nikah kıymamıştır. Araştırma yapılmadan yazılan yazılar rencide edicidir, imamlardan özür dilenmelidir."

Ünal, din görevlilerinin bazı programlar çerçevesinde bölgede 'başlık parası, töre cinayetleri, kız çocuklarının erken evlendirilmesine son' gibi projeler yürüttüğünü de bildirdi.

-Sağlık-Sen

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarına dağıtılacak döner sermaye tutarının belirlenmesinde genel sekreterleri yetkili kılan düzenlemenin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulduğu hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Karar Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından İl Genel Sekreterliklerine gönderilmiştir. Kurum Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu'nun imzasıyla gönderilen yazıda, 'Danıştay On Birinci Daire'nin söz konusu yürütmenin durdurulması kararı doğrultusunda, 2014 yılı ocak ayından itibaren dağıtılacak ek ödeme tutarının belirlenmesinde genel sekreter tarafından dağıtılacak ek ödeme tutarı kararının değiştirilmesi ve yönetmelikte öngörülen sınırlar dahilinde yeniden dağıtılacak ek ödeme tutarı belirlenmesi mümkün değildir' denilmiştir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Nuri Ünal Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title