Haberler

Selfie Modasını Rafa Kaldıracak Özellik: Bothie

Güncelleme:

Akıllı telefonların vazgeçilmezi olan selfie modasının yerini artık şimdilerde sadece bir kaç modelde kullanılan bothie almaya hazırlanıyor. Ekranı ortadan bölen özellik sayesinde tek karede hem yüzünüzü hem manzarayı çekebiliyorsunuz.

Nokia'nın piyasaya sürdüğü yeni telefonu Nokia 8'de bulunan bir özellik herkesi mest edecek, alışılmadık bir özellik taşıyor. Bothie adı verilen özellik sayesinde aynı anda ön yüz ve arka kamera çalışabiliyor, kullanıcı bu bölmeli ekran kamera özelliğiyle iki kameranın çektiği fotoğraf ve videoyu tek bir ekranda görebiliyor. Bu yepyeni Dual Sight özelliğine ilginin çok büyük olacağı tahmin ediliyor.

EYLÜL'DE SATIŞA SUNULACAK

Firmanın fiyatını 599 € olarak belirlediği yeni cihazın satışa çıkacağı tarih ise Eylül. Ön ve arka kameraları 13 megapiksellik Zeiss optik teknolojisine sahip olan telefon şu anda Finlandiya'da yeni başlayan HMD Global'in lisansı altındadır.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

HMD Global tarafından yapılan tanıtıcı açıklamada, cihazın sosyal medyanın aktif kullanıcılarını ve video yaratıcılarını hedef aldığını söyledi. HMD baş ürün sorumlusu Juho Sarvikas, " Milyonlarca insan sosyal medya platformlarında her bir dakikada milyonlarca fotoğraf ve video paylaşıyor. Bu kullanıcılar artık bu görselleri daha etkili kılacak yeni yollar aramaktadırlar. Bizler de kullanıcılarımızın görsel içeriklerle normalden daha çok ilgilendiğini ve paylaştığını biliyoruz. Bu yüzden üstün tasarımı, üstün bir deneyimi ve güçlü performansı mükemmel şekilde dengeleyen bir akıllı telefon çıkardık. Böyle bir telefonun ortaya çıkmasının tek ilham kaynağı işte bu insanlardır." dedi.

ÇEKİLEN FOTOĞRAF ANINDA PAYLAŞILABİLİYOR

Akıllı telefon piyasasına yepyeni bir soluk getireceği düşünülen Bothie özelliği ayrıca çekilen görseli anında sosyal medya ile paylaşma olanağı tanıyor. Selfie özelliği ile yıllarca kullanıcılarının sayısını arttıran akıllı telefon piyasasının bu yeni özellik ile beraber tekrardan canlanıp canlanmayacağı ise merak konusu.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Eylül Nokia Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title