Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Fatih Celayir (25), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Fatih Celayir (25), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından, Elazığ Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Hacıoğulları Camisi'ne götürülerek, katafalka konuldu.

Burada bazı şehit yakınları fenalaşırken, şehidin annesi Sevinç Celayir, oğlunun arkadaşlarına sarıldı, onlarla birlikte gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne Celayir, oğlunun fotoğrafını öperek, ağladı.

Gazetecilere, yavrusunun töreninin olduğunu söyleyerek, kendisinin çekilmesini isteyen anne Celayir, "Çekin, şehit anasını çekin, dimdik duracağım. Yavrularımı da çekin, iki kardeşini de bana emanet etti" dedi.

Şehidin annesini, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ teskin etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Peyami Güngör, şehitliğin önemini anlattıktan sonra, cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, meslektaşları, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa

Yayıncı: Cemal Coşkun - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Celayir Karlıova Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

title