Haberler

Şehit Yakınlarına En Güzel Bayram Hediyesi

Balıkesir'de Belediye tarafından yaptırılan 3 semt parkına şehitlerin isimleri verildi.

Balıkesir'de Belediye tarafından yaptırılan 3 semt parkına şehitlerin isimleri verildi. Şehit parklarının açılış törenlerine katılan aileler mutluluk ve hüzün gözyaşı döktü. Şehit yakınları, bayram öncesi yapılan bu anlamlı hediyeden dolayı Balıkesir Belediyesine teşekkür etti.

Balıkesirli şehitlerin adının verildiği dinlenme parkları törenle açıldı. Toygar Mahallesi Sefaköy mevkindeki ilk törende şehit polis memuru Mustafa Acar'ın adının verildiği park açıldı. Mustafa Acar, 2011 yılında Mardin Kızıltepe'de görevi sırasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu üç arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu. Şehit Mustafa Acar Parkının açılış törenine; Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi İşlemleri Komutanı Albay Serdar Denirözer, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, şehidin ailesi ve yakınları ile mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan şehidin babası Ali Acar, bu anlamlı hizmetinden dolayı belediyeye teşekkür ederken duygulanıp ağlamaya başladı. Göz yaşına boğulan şehit babası konuşmasını tamamlayamadı. Şehit babasını Belediye Başkanı İsmail Ok teselli etti. Törende konuşan Başkan Ok, parklara şehit adlarının verilmesinin, şehit ailelerinden gelen talep üzerine gerçekleştirildiğini belirtti. Belediye Başkanı İsmail Ok, şehitlerin isimlerinin kalplerde ve bu parklarda yaşatılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ok, şehit babasına bayrak hediye etti. Şehit annesi Şaziye Acar, 1 yıl önce şehit olan oğlunun adının bu şekilde yaşatılacak olmasından dolayı çok memnun olduğunu, duygulandığını belirterek belediyeye teşekkür etti. Şehit Mustafa Acar Parkı, Başkan Ok, davetliler ve şehidin aile fertleri tarafından kurdelesi kesilerek açıldı.

Başkan Ok ve beraberindekiler, Paşaalanı Mahallesindeki bir başka şehidin adının verildiği parkın açılış törenine katıldı. 2007 yılında Ardahan'ın Göle ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Turgay Açıkgöz'ün adının verildiği parkın açılışına şehidin eşi, oğlu, anne ve babası ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan şehidin eşi Zeynep Açıkgöz, belediyeye yaptığı talebin kısa sürede karşılık bulduğunu belirterek teşekkür etti.

Başkan Ok, şehit yakınları ile birlikte parkın açılış kurdelesini keserek hizmete açtı. Başkan Ok, şehidin oğlu Metehan Açıkgöz'e bayrak hediye etti. Oğlunun fotoğrafnın bulunduğu parktaki isim levhasına sarılan öpen şehidin annesi gözyaşı dökerken herkesi duygulandırdı. Tören, şehit ailesinin düzenlediği lokma hayrı ile sona erdi.

Şehit parklarının sonuncu Hasan Basri Çantay Mahallesinde açıldı. 1988 yılında Kilis'te sınır karakolundaki görevi sırasında, bölücü eşkıya ile sınırda çıkan silahlı çatışmada vurularak şehit olan Jandarma Onbaşı Şerif Kaya'nın adının verildiği parkın açılışını Başkan Ok şehit askerin ailesiyle birlikte yaptı. Burada konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, şehitliğin peygamberlikten sonra Allah tarafından insana verilmiş en yüksek paye olduğunu ifade ederek, şehitlerin Türk milletinin kalbinde daima yaşayacağını ve kendilerinin de öbür dünyada, şehitlerin yanında olmak istediklerini ifade etti. Şehitlere minnet ve şükran borçları olduğunu belirten Başkan Ok, açılışın ardından parkı gezip vatandaşlarla sohbet etti.

(YU)

25.10.2012 09: 24: 34

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toygar Mahallesi Mustafa Acar Balıkesir Politika Güncel Haberler

title