Haberler

Şehit Uzman Çavuş Çağlar İçin Cenaze Töreni

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi merkez Yenişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi merkez Yenişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Çağlar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Sur ilçesindeki tarihi Ulucami'ye getirildi.

Burada kılınan cenaze namazına katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, asker üniforması giyen şehidin oğlu Muhammed Üveys'i kucağına aldı, aileyi teselli etmeye çalıştı.

Şehidin eşi Mizgin Çağlar'a sabır dileyen Güzeloğlu, "Allah sabır versin. O sizi görüyor ağlamayın." ifadelerini kullandı.

Cenaze namazının kılındığı sırada şehidin eşi, "Şehit olmayı hep isterdi. O benim gururum, o benim şehidim." diyerek ağıt yaktı.

Oğlu Muhammed Üveys'i yanına alan acılı eş Çağlar, "Oğlum sen de baban gibi o bereyi tak ve hiç çıkarma." dedi.

Anne Kamile Çağlar ise Kürtçe, "Evladım yiğitti, başarılarla doluydu. Yüreğim yanıyor." şeklinde ağıt yaktı.

Elinde taşıdığı babasının fotoğrafını göğsüne bastıran şehidin kızı Hiranur'un fotoğrafı annesine göstermesi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Hiranur Çağlar asker kıyafeti giyen küçük kardeşinin elinde tuttuğu bereyi alıp kardeşinin başına taktı.

Cenaze namazı ve duaların ardından, şehidin naaşı, camiden "Kahrolsun PKK" "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla cenaze aracına taşındı.

Yenişehir ilçesinde bulunan Hava Şehitliği'nde düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, vatan için ödenen bedelleri unutmadan bağımsızlığı korumak, ülkenin her köşesinde huzuru, güvenliği, emniyeti ve asayişi sağlamak için her türlü terör örgütüyle mücadeleye daha da artan azimle devam edeceklerini söyledi.

Şehit için dua edilirken, şehidin kızı Hiranur, cenazenin bulunduğu tören alanında durduğu ve ardından Vali Güzeloğlu'nun yanına gittiği dikkatlerden kaçmadı.

Törenin ardından şehidin cenazesi, törenin yapıldığı şehitlikte dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Çağlar, son yolculuğuna uğurlandıktan sonra kabri başında dua edildi. Şehit için tören mangası saygı duruşunda bulunup saygı atışı yaptı.

Vali Güzeloğlu, tarafından şehidin fotoğrafı ve Türk bayrağı şehidin eşine ve babasına takdim edildi.

Güzeloğlu, bayrağı şehidin eşine verirken, "Uğruna hepimizin hayatını feda ettiği hatibinde uğuruna hayatını feda ettiği şehitlerinimiz emaneti olan özgürlüğümüzün bağımsızlığımızın her şeyimizin simgesi olan rengini aziz şehitlerimizin aziz kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı size takdim ediyorum. Rabbim şehadetini kabul etsin. Makamı cennet olsun. O bizi görüyor sen bir şehit eşisin." diyerek sabır temennisinde bulundu.

Baba Mehmet Çağlar'da "Vatanımız, milletimiz devletimiz sağolsun. Allah zalimlere fırsat vermesin. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, şehidin yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Basri Güzeloğlu Mehmet Çağlar Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

title