Haberler

Şehit Polisin Cenazesinde Yeğenin Hali Yürekleri Dağladı

Güncelleme:

Iğdır'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis memurlarından 27 yaşındaki Yusuf Yelkenci'nin cenazesi memleketi Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Yusuf Yelkenci'nin, polis olmak için Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bıraktığı ortaya çıktı. Cenaze töreninde şehidin yeğeninin olan bitenden habersiz dayısının tabutunun üzerinde arabasıyla oynaması yürekleri deldi geçti.

"SEN BÖYLE Mİ GELECEKTİN?"

Şehit Yusuf Yelkenci'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze namazı öncesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracından indirilmedi. Şehidin annesi Hatice, babası Nevzat Yelkenci ve ablası Emine Ar ile diğer yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Hatice Yelkenci, "Yavrum sen böyle mi gelecektin? Sen izine gelecektin, böyle mi gelecektin?" diyerek ağladı. Şehidin annesi, babası ve ablası, daha sonra cenaze aracına gidip tabuta başlarını koyarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi Aziziye Camii'ne getirildi.

KÜÇÜK YEĞENİN HALİ YÜREKLERİ DELDİ

Şehidin 3.5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan, bir yakınının kucağında dayısının tabutunu öptü. Ahmet Furkan'ın, bir ara elindeki oyuncak araba ile olanlardan habersiz tabutun üzerinde oynaması yürek burktu. Şehidin yakın bir arkadaşı da 4 yaşındaki oğlu ile ön safta gözyaşı döktü.

5 MİLLETVEKİLİ KATILDI

Öğle namazını kıldıran imam, vaazında ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Cenaze namazına Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çoturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra şehidin cenazesi elden ele cenaze aracına taşındı. Şehit polisin cenazesi ilçeye bağlı Üçköy köyü mezarlığında toprağa verildi.

POLİS OLMAK İÇİN ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI

Baba Nevzat Yelkenci'nin, çocukluğundan beri polis olmak istediğini söylediği oğlu Yusuf Yelkenci'nin, polis olabilmek için üniversiteyi bıraktığı ortaya çıktı. Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nde hazırlık okuyan Yusuf Yelkenci'nin, polis meslek yüksekokulunu kazanınca üniversiteyi bıraktığı ve 2 yıllık eğitimin ardından çocukluk hayalini gerçekleştirdiği öğrenildi.

"NE OLURDU..." ŞİİRİ

Küçüklüğünden bu yana şiir yazan ve onlarca şiiri bulunan şehidin annesine yazdığı, "Keşke hayatı istediğimiz gibi şekillendirebilseydik. Özlem duyduklarımıza, her istediğimize ulaşabilseydik. Ne olurdu şimdi annemizin yanağına bir öpücük kondurabilseydik." dizelerinden oluşan şiirini Facebook'ta paylaştığı görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Zonguldak Kozlu Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title