Haberler

Şehit Ailesine Taziye Ziyareti

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4 Ocak 2016 günü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4 Ocak 2016 günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde eşi Esma Balklanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ve eşi Eda Atila, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve eşi Emine Demirci ile birlikte Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in, Akkuş'un Salman Mahallesi Elmalık Mevkiinde bulunan baba evine giderek, şehit ailesine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir'e başsağlığı dileğinde bulunan ve taziyelerini ileten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Sizin evladınız, bizim evladımızdır. Sizlerin acısı, bizim acımızdır. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Evladınız, bu vatan için, bu memleket için şahadet şerbetini içti. Geride bıraktığı en değerli varlığı olan sizler, şehidimizin devletimize, milletimize birer emanetisiniz. Sizlere her zaman sahip çıkacağız" dedi.

Çalışmaz ziyareti amacıyla yurt dışında bulunduğu için şehidin cenaze törenine katılmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Şehit, bizim şehidimiz. Hepimizin başı sağ olsun. Allah, hiç kimseye böyle acılar bir daha yaşatmasın. Ülkemizin birliği, dirliği, bütünlüğü için şehit düşen kardeşimin ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Başkan Yılmaz, şehit ailesini teskin ettikten sonra, şehidin baba evinde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından, yapılacak evin projesi ve mimarisi ile ilgili şehit babası Mehmet Özdemir'e, Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından bilgi verildi. Daha sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı üstlenen ve yapım çalışmalarına başlanan yeni evin yerinde inceleme yapıldı.

Yapılan incelemenin ardından açıklamada bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Mehmet amcamız, bir evladını vatana şehit verdi. Nuh kardeşimiz, bundan önce kendisinin evladıydı, bundan sonra Türk milletinin, bizlerin evladı oldu. Milletimize armağan etti evladını. Mehmet amca kabul ederse bizler de onun kardeşiyiz, evladıyız. Her türlü ihtiyacında yanınızdayız. Allah razı olsun Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz buraya şehidimize layık, mükemmel bir ev yapacak. Yapılacak ev, şehit ailemizin acısını dindirmez ama biz görevimizi yapmış oluyoruz. Burada bu insanlar, bu koşullarda seve seve de evladını bu memlekete armağan etmiş. Biz de bundan sonra ne tür ihtiyaçları varsa, her konuda yanlarında olacağız. İnşallah desteğiyiz sonuna kadar sürecek. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız şehidimizin bir kardeşini işe alınacağını söyledi. O da güzel bir müjde. Zaten devlet hem ana tarafında, hem baba tarafından birer kişiyi işe alacak. Ama Mehmet amca sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu vatan epey evlat yetiştirmiş. Biz de elimizden gelen bütün desteği gerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve gerekse biz kendisine göstereceğiz. Allah başka acılar yaşatmasın milletimize. Allah fırsat vermesin bu bölücülere hiçbir zaman" şeklinde konuştu.

ŞEHİDİN BABA EVİ YAPILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da yeni evin yapılacağı yeri inceledikten sonra yaptığı açıklamada, "Bizim yöresel mimarimizle uygun bir proje. Mehmet amcamız da annemiz de beğendi projeyi. Şu anda inşaat mevsimi yok. Çok kısa bir süre içinde havalar uygun olsa 1 ay içinde yapılabilecek ve teslim edecek durumdayız. Tüm dekorasyonuyla içiyle dışıyla her yönüyle çevre düzenlemesiyle evin yapımını kısa sürede tamamlayacağız. Mehmet amcamızın talebi çerçevesinde mahallede bulunan caminin de çevre düzenlemesini işin içine kattık. Hep beraber şehidimizin manevi huzurunda hem saygımızı, hem minnetimizi gösterme anlamında gerekli taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Salman'da bir okula, bir sağlık ocağına ilk etapta şehidimizin ismini de vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Şehit Nuh Özdemir'in babası Mehmet Özdemir, "Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız söylenecek her şeyi söylediler. Bize söyleyecek bir söz kalmadı. Hepsinden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şehidin annesi Esme Özdemir, "Sizleri yanımızda görünce acımız biraz olsun hafifliyor. Allah sizlerden razı olsun" diyerek, duygularını dile getirdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özdemir Enver Yılmaz Diyarbakır Akkuş Güncel Haberler

title