Haberler

Sedef Kabaş'a destek veren Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Bakan Soylu'dan tepki: Edepsizliği meşrulaştırdılar

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, gazeteci Sedef Kabaş'ın bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınarak Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanmasına tepki göstermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise iki lideri hedef alarak "Edepsizliği meşrulaştırmayı seçtiler. Milletimiz, bu zilleti ayan beyan görüyor. Men dakka dukka." dedi.

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlatılarak gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklandı.

KILIÇDAROĞLU: "DEYİM PAYLAŞTI"

Olayla alakalı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "On binlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir" ifadelerini kullandı.

Sedef Kabaş'a destek veren Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Bakan Soylu'dan tepki: Men dakka dukka

AKŞENER: NEREDEN NEREYE

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise "Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz. Nereden nereye... Ama az kaldı, hiç merak etmeyin. Bu zihniyet gidecek, Türkiye'ye yeniden adalet gelecek." dedi.

Sedef Kabaş'a destek veren Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Bakan Soylu'dan tepki: Men dakka dukka

BAKAN SOYLU: MEN DAKKA DUKKA

İki lideri sosyal medya hesabı aracılığıyla yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, paylaşımında "Bu cümle gerekliydi: "Yaptığı büyük hata, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan derhal özür dilemeli…". Devlet ve siyaset adabı bunu gerektirirdi. Ancak Kılıçdaroğlu da Akşener de edepsizliği meşrulaştırmayı seçtiler. Milletimiz, bu zilleti ayan beyan görüyor. Men dakka dukka." ifadelerine yer verdi.

Sedef Kabaş'a destek veren Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Bakan Soylu'dan tepki: Men dakka dukka

"MEN DAKKA DUKKA" NE DEMEK?

Dilimizde Men Dakka Dukka ile eş ve yakın anlamlı olarak kullanılabilecek birçok söz vardır. Bunların başında günümüzde de sıklıkla kullanılan ''Ne Ekersen Onu Biçersin'' atasözü geliyor. Bu söz ile istisnasız herkesin eninde sonunda yaptıklarının karşılığını göreceği ifade edilir.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Meral Akşener Sedef Kabaş Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

muro:

Kilictaroglu tamamda Aksenere bak hele.kendileri o makamda olsaydilar(ancak ruyalarinda herhalde) ve ayni seyleri kendileri icin AKP li biri soyleseydi bu iki benzemeze, onlar normal karsilarmiydi?

35
30
yanıtYanıtla
Serkan Güler:

Bir ülkenin Başkanını sevmek zorunda değilsin Sedef Kabaş ama SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN. Özgürlük sınırsız olamaz. Gazeteci olmanız size Hakaret Etme ayrıcalığı vermez. İnşallah ibretlik bir ceza alırsın ve haddini aşanlara örnek olursun. Artık bu ülkede halkın Başkanına herkes saygı duymayı öğrenecek, olmadı güle güle. Kimseyi burada zorla tutmuyoruz. Kanunlar herkes için.

17
16
yanıtYanıtla
Poyraz Karayel:

sizlere ülkemi teslim edilir

19
9
yanıtYanıtla
Haydar:

Kanunların iktidara ayrı muhalefete ayrı işlememesi lazım.

15
7
yanıtYanıtla
fatih akkurt:

Sedef kabaşın yaptığı elbette kabul edilemez ama tutuklama da çok ağır olmuş. Tutuksuz olarak yargılanmalıydı.

10
11
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title