Haberler

Saydes Gümüşhane İl Başkanlığı Törenle Açıldı

Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı’nın (SAYDES), 60. il başkanlığı Gümüşhane’de düzenlenen törenle açtı.

Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı'nın (SAYDES), 60. il başkanlığı Gümüşhane'de düzenlenen törenle açtı.

Dünya Hemşireler Gününe denk gelen açılış törenine Belediye Başkan Vekili Yusuf Demir, SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre Öğretmek, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen sendika başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, SAYDES İl Başkanı Hasan Ateş, SAYDES'in bölge ve çevre il temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.

Hasabey Caddesindeki açılış töreni öncesinde davul zurna eşliğinde bazı katılımcılar Gümüşhane'nin yöresel halk oyunlarını oynarken, açılış için Gümüşhane'ye gelen SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre Öğretmek de memleketinin oyun havalarına ayak uydurdu.

"60 İLDE TEŞKİLATLANDIK, 7 BİN 450 ÜYEYE ULAŞTIK"

Törende konuşan SAYDES Genel Başkanı Kürşad Emre Öğretmek, 2010 yılında kurdukları SAYDES'in bugün 60 ilde İl Başkanlığı olduğunu ve üye sayılarının 7 bin 450'ye ulaştıklarını belirterek sağlık çalışanlarının kendilerine inandığını ve bu bağlamda hızlı bir şekilde teşkilatlandıklarını söyledi.

Kendi memleketinde İl Başkanlığı bürosu açmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Öğretmek, geçtiğimiz Şubat ayı itibariyle SAYDES'i atağa kaldırdıklarını, 13 Bölge Başkanlığını da teşkilatlandırdıklarını ifade etti.

"10 YIL İÇİNDE OYAK'IN ARDINDAN İKİNCİ SIRAYA GELMEK İSTİYORUZ"

Bundan sonraki hedeflerinin 10 yıl içerisinde Türkiye'nin en büyük sandığı OYAK'ın ardından ikinci sıraya yerleşmek olduğunu dile getiren Öğretmek, "OYAK bu yıl 2 milyar 350 milyon lira üyelerine kar yapı dağıtacak. Bu çok önemli bir rakam. Bunu bankalar bile yapamıyor. Ülkenin en büyüğü OYAK, ikinci sırada İLKSAN geliyor. Bizim de hedefimiz 10 yıl içinde ikinci büyük sandık olmak. OYAK'ı bu şekle getirenin disiplin olduğunu belirledik ve bizde aynı disiplinle SAYDES'i yükseltiyoruz. İnşallah 10 yıl içinde hedeflerimize ulaşacağız." dedi.

"YIL HER 3 AYDA BİR KAR PAYI VERMEYİ PLANLIYORUZ"

Öğretmek, önümüzdeki Kurban Bayramında üyelerine prim desteği sağlayacaklarını, önümüzdeki yıldan itibaren de her üç ayda bir kar payı dağıtmayı planladıklarını da ifade etti.

"KONUK EVİ YATIRIMLARIMIZ HIZLA ARTIYOR"

SAYDES olarak Türkiye genelinde ki yatırımları da artırmaya başladıklarını kaydeden Öğretmek, sağlık sektöründe çalışanların en önemli sorunlarından birisinin konuk evleri olduğunu belirterek, bu bağlamda Erzurum, Bingöl, Nevşehir ve diğer bazı diğer illerde gerekli incelemeler yaptıklarını, daha önce kiralayarak kurdukları tesisleri artık satın alma yoluyla kuracaklarını söyledi.

"GÜMÜŞHANE'YE DE ÖZELLİKLE SÜLEYMANİYE MAHALLESİNE BİR TURİZM TESİSİ KAZANDIRABİLİRİZ"

Gümüşhane'de özellikle Kış Turizm Merkezi olan Süleymaniye Mahallesine bir turizm tesisi kazandırabileceklerinin altını çizen Öğretmek, bu noktada şehrin yöneticilerinin kendilerini yönlendirmelerini istedi.

Kurum olarak bütün siyasi görüşlere eşit mesafede olduklarının altını çizen Öğretmek, "Tek bir siyasi görüşümüz var. Vatanın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza yan gözle bakmayan bütün oluşumlarla SAYDES iş yapar." ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak ise sistemler kurmanın zor işler olduğunu belirterek, "Bunların hele de insan yararına olan vakıf, dernek, sandık gibi olanlarını kurmak tamamen gönül işi. Böylesi bir gönül işini üstlenip 7 binden fazla üyeye ulaşan SAYDES üyelerine bir SAYDES üyesi olarak teşekkür ediyorum. Bu tür sivil toplum örgütlerinin daha fazla artmasını, biraraya gelmesini ve aramızdaki bağları kuvvetlendirmeyi temenni ediyorum." dedi.

Tören, açılış kurdelasının kesilmesi ve misafirlere Gümüşhane yöresel yiyeceklerinden oluşan ikramların yapılmasıyla son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Demir Emre Boşnak Gümüşhane Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title