Haberler

"Şarkıların Elçisi" Thomas Hampson BİFO ile ilk kez İstanbul'da

Güncelleme:

"Şarkıların elçisi" Thomas Hampson, 23 Mayıs Perşembe akşamı İstanbullu dinleyicileriyle ilk kez buluşacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, sezonun son konserinde günümüzün en tanınmış ve önemli opera sanatçılarından Thomas Hampson'u İstanbullu klasikseverlerle buluşturacak. Müzikseverlerin belki de en çok Leonard Bernstein ile yaptığı kayıtlardan hatırlayacağı Hampson, 23 Mayıs Perşembe akşamı BİFO eşliğinde Mahler, Wagner, Verdi ve Massenet operalarından aryalar seslendirecek.

Kariyeri dünyadaki tüm genç müzisyenlerin rüyalarını süsleyecek başarılarla dolu olan "şarkıların elçisi" Thomas Hampson, 23 Mayıs Perşembe akşamı İstanbullu dinleyicileriyle ilk kez buluşacak. Boston ve New York konserlerinin ardından Viyana'daki La Traviata temsilinden ayağının tozuyla İstanbul'a gelecek olan Thomas Hampson, sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO eşliğinde Mahler, Wagner, Verdi ve Massenet'nin operalarından aryalar seslendirecek.

ABD ve Avrupa'da Wagner ve Verdi gibi dev opera bestecilerinin başyapıtlarındaki ses getiren rollerinin yanı sıra kendisi için bestelenmiş yapıtları seslendirmeye devam eden Amerikalı bariton, yakın zamanda Metropolitan Opera Guild tarafından "Met Mastersinger" unvanıyla onurlandırıldı. Başta Leonard Bernstein olmak üzere Alan Gilbert, Mariss Jansons, Philippe Jordan gibi şeflerle birlikte çalışmış olan sanatçı, aynı zamanda Heidelberger Frühling Müzik Festivali'nin sanat yönetmenliğini üstlenerek genç sanatçıların yetişmesine de katkıda bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon San Francisco, Zürih ve New York Metropolitan operalarında özellikle Mathis der Maler ve Macbeth ile harikalar yaratan Hampson, son dönemde Zubin Mehta yönetimindeki Münih ve İsrail Filarmoni, Christoph Eschenbach yönetimindeki National Symphony ve Gustave Dudamel yönetimindeki Los Angeles Filarmoni'nin de aralarında bulunduğu şef ve orkestralarla aynı sahneyi paylaştı.

Klasik ve çağdaş opera repertuarına olan hâkimiyeti ile tanınan Thomas Hampson, geçtiğimiz sezon 11 Eylül olayları anısına San Francisco Operası'nda Heart of a Soldier'ın prömiyerinde rol almıştı. Alman romantik dönem şarkılarının en önemli yorumcularından biri olan Thomas Hampson, Amerikan Kongresi Kütüphanesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Song of America" projesi nedeniyle "Amerikan şarkılarının elçisi" olarak anılıyor.

Kendini müzik aracılığıyla kültürlerarası diyalog geliştirmeye adayan Hampson'un 2011 yılında CNN'in "Fusion Journeys" program dizisinde yayımlanan Güney Afrikalı müzik grubu Ladysmith Black Mambazo ile gerçekleştirdiği proje büyük ilgi görmüştü. Geçtiğimiz yıl ECHO Klassik tarafından "Yılın Şarkıcısı" unvanına layık görülen ve 20 yıl içinde bu unvanı dördüncü kez alan ünlü baritonun diskografisinde pek çok Grammy, Edison ve Grand Prix du Disque ödülü bulunuyor.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın Thomas Hampson ile sezona veda edeceği konser 23 Mayıs 2013 Perşembe akşamı 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de gerçekleştirilecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) konserlerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından temin edilebilir.

BİFO & THOMAS HAMPSON

Sascha Goetzel şef

Thomas Hampson bariton

Tarih: 23 Mayıs 2013, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Lütfi Kırdar UKSS

Program:

Wagner: Tannhäuser Uvertürü

Wagner: Tannhäuser'den "O du mein holder Abendstern"

Mahler: Lieder eines fahrenden Gesellen

Verdi: La Forza del destino Uvertürü

Verdi: Don Carlo'dan "Son io, mio Carlo... Per me giunto… io morrò lieto in core, o Carlo ascolta"

Verdi: Aida, 1. Sahne Prelüdü

Massenet: Hérodiade'dan "Ce breuvage... Vision fugitive"

Gounod: Faust'tan "Waltz"

Verdi: Il Corsaro'dan "Alfin questo corsaro… Cento leggiadre vergini… S'avvicina il tuo momento"

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul New York Mahler Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title