Haberler

Santuri Sedat Anar Konser Verdi

Santuri Sedat Anar, Tekirdağlı sanatseverlerle buluştu.

Santuri Sedat Anar, Tekirdağlı sanatseverlerle buluştu.

Tekirdağ"Genç Kadem" tarafından düzenlenen "Doğudan Batıya Müziğin Dili" etkinliğinde Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda sahne alan Anar, kendi bestelediği eserlerini seslendirdi.

Konserde, Niyazi-i Mısri, Seyyid Nesimi, Mevlana, Muhammed Nasuhi, Osman Kemali Baba gibi mutasavvıfların şiirlerinden besteler de yorumlandı.

Santuri Sedat Anar, konserde yaptığı konuşmada, böyle güzel bir etkinlikte Tekirdağ'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Anar, santurun çok özel bir çalgı olduğunu ifade ederek, "Santur Osmanlı'da vardı ama bir zaman sonra unutulmuştu. Çok özel bir çalgı. Ben de Türkiye'de bu sanatı icra eden birini bulamadığım için İran'a gidip gelerek santuru öğrendim. Diğer kadim çalgıları da çalarak kendimize özgü bir tarz oluşturduk ve sanatımızı icra ediyoruz." diye konuştu.

Sanatseverlerin beğenisini toplayan konserin ardından Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ Şubesi Başkanı Zeynep Şahin tarafından Anar'a hediye takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Seyyid Nesimi Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title