Haberler

Şanlıurfalı Şehit Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Şanlıurfalı şehit Kürtçe ağıtlarla uğurlandıMARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı 22 yaşındaki Sedat Sağır, memleketi Şanlıurfa'da 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şanlıurfalı şehit Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı 22 yaşındaki Sedat Sağır, memleketi Şanlıurfa'da 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tören boyunca şehit oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döken ve Kürtçe ağıt yakan anne Aynur Sağır, "Oğlum Sedat'ım anan sana kurban olsun, neredesin senin yerine ben öleydim, evimiz yandı" dedi.

Babası sıvacı olan ve 1'i kız 5 erkek çocuğun en büyüğü olan Şanlıurfalı uzman onbaşı Sedat Sağır, dün akşam saatlerinde Nusaybin'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman onbaşı Sedat Sağır kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi, bugün öğle saatlerinde askeri kargo uçağıyla kente getirildi.

TABUTA KAPANIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Şehit Uzman Onbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu, havalimanından uzun araç konvoyu ile merkeze bağlı Mehmetçik Mahallesi'ne getirildi. Türk bayrağına sarılı baba ocağındaki evine helallik için getirilen şehidin cenazesini gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise şehidin evine giden yola asfalt dökerek düzenledi. Kürtçe ağıtların yükseldiği mahallede şehidin yakınları uzun süre cenaze aracında bulunan tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Anne Aynur Sağır ile yalın ayak ve ağlayarak karşıladığı şehit oğlunun tabutuna kapanarak, "Oğlum Sedat nerde senin yerine ben öleydim oğlumö diye Kürtçe ağıt yaktı. Sinir krizi geçiren şehidin yakınları, askerler ve vatandaşlar tarafından sakinleştirilerek cenaze aracından uzaklaştırıldı.

DEMİRTAŞ VE KARAYILAN'A TEPKİ

Jandarma uzman onbaşı Sedat Sağır'ın cenaze törenine katılan kadınlar, ismini vererek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan'a tepki göstererek, "Kürt ve Türkleri birbirine düşürdünüz. Sizde Allah korkusu yok mu? Yazık değil mi gencecik evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Biz de Kürdüz, Allah belanızı versin" dedi.

Mehmetçik Mahallesi'nde helallik alınmasının ardından şehit onbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Asri Mezarlığa götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20'nci Zırhlı Tugay Komutan Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, STK temsilcileri, şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze töreni sırasında gözyaşı döken şehit babası Mehmet Sağır'ı, protokol üyeleri teselli etti. Cenaze namazının ardından şehit onbaşı, Garnizon Şehitliği'ne gözyaşları arasında defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Sağır Şanlıurfa Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title