Haberler

Sandıklı'dan kısa kısa

Güncelleme:

Sandıklı ilçesinde belediyeye bağlı müdürlüklerin katıldığı Voleybol Turnuvası başladı.

Sandıklı ilçesinde belediyeye bağlı müdürlüklerin katıldığı Voleybol Turnuvası başladı.

Sandıklı kapalı spor salonunda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuva kapsamında her gün 3 maç oynanıyor.

Her gün 14 takımın mücadele edeceği turnuva 3 hafta sürecek.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün de katıldığı turnuva tüm heyecanı ile devam ediyor.

Spora her zaman önem verdiklerini ifade eden Çöl, "Dostluk, arkadaşlık ve sportmenlik ruhunu ön plana çıkartmak, müdürlüklerimiz arasındaki koordinasyonu arttırmak, spor yaparak zinde kalmayı hayata geçirmek için başlattığımız, Sandıklı Belediyesi Voleybol Turnuvası çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçlara sahne oluyor. İnşallah tekrarını yaparak geleneksel hale getirmek ve bunun gibi değişik sosyal aktiviteleri yapmak istiyoruz." dedi.

Sandıklı'da Dünya Koah Günü etkinliği

Sandıklı ilçesinde 20 Kasım Dünya Koah günü kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

İlçe Halk Sağlığı Hekimi Dr. Yavuz Çoban ve Ebe Ülkü Asıltürk tarafından Sandıklı İlçe Tarım personeli, İlçe Gençlik Merkezi ve köylerde vatandaşlara verilen toplantılarda koah hakkında bilgiler verildi.

Çoban, koah'ın nefes yollarının uzun süreli tıkanmasına bağlı olarak solunum zorlaşması olarak tarif edilebilecek bu hastalığın dünyada ve Türkiye'de en büyük sebeplerinin başında sigara kullanımı olduğunu belirtti.

"Dünyada tahmini 50 milyon koah hastası var ve her yıl 3 milyon kişi bu hastalık sebebiyle hayatını kaybediyor" diyen Çoban, "Koah aynı zamanda yurdumuzda en çok ölüme sebebiyet veren 3 hastalık. Yurdumuzda 40 yaş üstü her 5 kişiden 1'inin koah'lı olduğu düşünülüyor ve tahmini 3 milyon hasta bulunmakta." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çöl voleybol Sandıklı KOAH Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title