Haberler

Sanatçı Kamil Sönmez Mezarı Başında Anıldı

Geçen yıl 20 Aralık'ta tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez, mezarı başında anıldı.

Geçen yıl 20 Aralık'ta tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez, mezarı başında anıldı.

Ordu Belediyesi ve Perşembe Belediyesinin ortaklaşa hazırladıkları anma programı, mezarı başında okunan dualar ve konuşmalarla başladı. Perşembe ilçesinde Kozağası Mahallesi'ndeki Sönmez'in aile kabristanlığındaki törene Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Sönmez'in ailesi ve sanatçı dostları katıldı.

Mezarı başında okunan duaların ardından Ordu Belediye Başkanı Torun konuşma yaparak, şunları kaydetti:

"Ölümünün birinci yılında andığımız Ordu'nun sönmeyen ışığı Kamil Sönmez ağabeyimizin mekanı cennet, ruhu şad olsun. O, hiçbir zaman unutulacak insan değil. Gerçekten insanlığı, duruşu ve adamlığıyla hepimizin örnek alacağı bir insandı. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir yıl geçmesine rağmen acımız halen taze. Tekrar mekanı cennet olsun."

Burada düzenlenen törenin ardından öğle yemeğinde bir araya gelen sanatçı dostları, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kamil Sönmez ile ilgili anılarını dile getiren sanatçılar, Sönmez'in unutulmayacak bir kişi olduğunu belirtti.

Kamil Sönmez'i anma programı, Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek konserle devam edecek. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Kamil Sönmez Seyit Torun Perşembe Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title