Haberler

Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinliği kapsamında sahil temizliği yapıldı

Güncelleme:

Samsun'da Deniz Temiz Derneği/TURMEPA ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sahil temizliği yapıldı.

Belediye, resmi, özel kurum ve çevre gönüllülerinden oluşan 60'tan fazla kişi, 18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinliği kapsamında 3 kilometrelik sahilde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hedeflerinin sahili temiz tutmak olduğunu anlattı.

Kentte geçen yıl 58 bin metreküp deniz çöpü toplandığına işaret eden Demir, "Deniz çöpü toplanma sıralamasında Samsun'un ardından sırasıyla 35 bin metreküple İstanbul, 28 bin metreküple Antalya'ya geliyor. Nüfus yoğunluğuna göre Türkiye'de büyük arayla birinciyiz. Toplanan çöpler hemen dönüşüme gönderiliyor. Sıfır Atık konusunda da pilot bölge Samsun. Bunu da en iyi uygulayan şehir olacağız. Atakum sahilleri çok yoğun kullanılıyor. Ancak burada günlük oluşan kirlilik hemen temizleniyor. Bu temizlikle çevre duyarlığı göstermek ve insanlara örnek olsun istedik." dedi.

Samsun'un çevre duyarlığı konusunda önemli projelere imza attığını anlatan Demir, "ASELSAN ile yaptığımız projeyle, Türkiye'de ilk kez pilli yani elektrikli otobüsleri önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacağız. Bu otobüsler atmosfere hiç atık salmıyor, seyahat eden vatandaşlarımız da hiç gürültü duymuyor. 180'e yakın otobüsü, elektrikli otobüse çevirerek atmosfere atığı sıfıra düşüreceğiz. Ayrıca Samsun katı atık noktasında, tüm katı atıklarını toplayan ve onları ayrıştırarak enerjiye dönüştüren şehirdir. Yine tüm su atıklarını arıtarak derin deşarjla denize gönderen şehirdir. Bir özelliğimiz daha var, Samsun, Karadeniz Bölgesi'nde 13 mavi bayraklı sahile sahip şehirdir." ifadelerini kullandı.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Şube Başkanı Tuncer Üçüncüoğlu ise Samsun'un çevre dostu insanların yaşadığı örnek şehir olduğunu ve gelecek nesillere temiz bir deniz bırakmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Demir Deniz Antalya Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title