Haberler

Samsun'da Olaylı Yıkım: 3 Esnaf Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Samsun'un Alaçam ilçesinde belediyeye ait iş yerlerini yıkmaya gelen görevlilerle burada kiracı olan esnaflar arasında yaşanan gerginlikte 3 esnaf gözaltına alındı.

Samsun'un Alaçam Belediyes'ne ait Cumhuriyet Meydanında bulunan iş yerleri hakkında, riskli alan olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Yıkım için gelen belediye ekipleri ile iş yeri kiracıları arasında tartışma çıktı. Belediye tarafından verilen süre içerisinde iş yerlerini boşaltmayan esnaf tahliye ve yıkıma karşı direndi.

"BİZE YER VERİLECEĞİ SÖYLENDİ"

Sabah erken saatlerde iş yerlerine gelen esnaf ellerinde kontratları olduğunu söyleyerek yıkımı engellemek istedi. 28 yıldır belediyeye ait iş yerinde çay ocağı işleten Ali Topal, "Bize yer verileceği söylendi. Bize dükkan yapacaklardı ama yapmadılar. Şu anda mağduruz. Benim yapacak hiç bir işim yok. Evim ocağım hepsi kira" dedi.

"HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ"

İş yerlerini boşaltılması istenen esnaflar ise "Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bizim burada mağdur edilmeyeceğimiz söylendi. 'Hakkı olanın hakkı verilecek' dendi. Biz de hakkımız olanı istiyoruz. Burada sözleşmesi devam eden esnaf arkadaşlarımız var. 'Dükkan yapılacak' diye söz verdiler. 'Hiç bir esnaf mağdur edilmeyecek' dedikleri halde, bütün dükkanlarımız dolu halde yıkım kararları geldi" şeklinde konuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİYLE ESNAF KARŞI KARŞIYA GELDİ

Cumhuriyet Meydanı'na Samsun'dan gelen çevik kuvvet ekipleri ve civar ilçelerden gelen takviye polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Yıkım için gelen belediye ekipleri ile esnaflar arasında gerginlik yaşandı. Ellerinde sözleşmeler olduğunu söyleyerek iş yerlerini yıkım için boşaltmaya karşı çıkan esnaflar ile güvenlik güçleri karşı karşıya geldi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çevik kuvvet ile esnaflar arasında arbede yaşanırken, gerginlikte 3 esnaf gözaltına alındı. Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından yapılan konuşmalar sonunda esnaflar iş yerlerini boşaltmak mecburiyetinde kaldı. İş yerlerinin boşaltılmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda belediyeye ait binaların yıkım işlemi başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Topal Alaçam Samsun 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title