Haberler

Denizli ve Samsun'da 65 yaş üstüne toplu taşımada saat sınırlaması getirildi

Güncelleme:

Denizli ve Samsun'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanımına saat sınırlaması getirildi.

Denizli ve Samsun valilikleri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanımına saat sınırlaması getirildiğini açıkladı. Denizli'de 65 yaş üstünün 17.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasaklandı. Samsun'da ise 65 yaş üstü vatandaşlar sadece 10.00-15.00 saatleri arasında toplu taşımayı kullanabilecek.

DENİZLİ

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23. maddesine göre, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında korona virüs tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Alınan karar neticesinde, koltuk kapasitesi kadar oturan yolcu ve ayakta yolcu taşıma kapasitesinin üçte biri oranında ayakta yolcu alınmasına, belirtilen kapasitelerin dolması durumunda daha fazla yolcu alınmamasına, ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha ve tabelanın herkesin görebileceği şekilde asılmasına, ayaktaki yolcuların durabileceği yerlerin fiziki olarak işaretlenmek suretiyle belirlenmesine karar verildi" açıklaması yapıldı.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN YENİ SAATLER BELİRLENDİ

19.08.2020 tarihli 53 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararlarında yer alan "65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın mesai çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk göz önüne alınarak saat 17.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının yasaklanması" kararının "65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın mesai giriş ve çıkışları göz önünde bulundurularak 10.00-16.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilmelerine, bunun dışında kalan saatlerde toplu taşıma araçlarını kullanmalarının yasaklanmasına" şeklinde düzenlenmesine, oy birliğiyle karar verildi.

SAMSUN

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanıma saat kısıtlaması getirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "65 yaş üstü vatandaşlarımız için kurulumuzun 10 Haziran 2020 tarih ve 68 sayılı sayılı toplantısında her gün sabah 10.00 ve akşam 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmeleri kararına '65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarına her gün 10.00-15.00 saatleri arasında, fiziksel mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymaları koşuluyla faydalanabilmelerine, belirtilen saatler dışında faydalanmalarının kısıtlanmasına' ibaresinin eklenmesine, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarındaki ( banka, noter, kargo vb.) iş ve işlemlerinde öncelik tanınmasına karar verilmiştir" denildi.

Alınan kararlara uyulmaması durumunda işlem başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

Fatma demir:

Nacizhane fikrim şu yaşlılara bedava ulaşımda kota getirilse inanın daha güzel olacak otobüs durağında saat 10 0lmasıni bekliyor vatandaş işi olsun olmasın mahallesinden ekmek almıyor 2 durak ilerdeki fırına gidiyor yazsam örneklendirmek köşe yazısı olur benim büyüklerimde kullanıyor hastane gibi ihtiyaçlarında teşekkürler kolay gelsin

3
1
yanıtYanıtla
Nuray kont:

Bence kovit 19 bitene kadar herkes ev karantinasına girmeli ki bu virüsten kurtulalım Aksi taktirde önlemleri yeterli bulmuyorum

1
1
yanıtYanıtla
Aysel balci:

Böyle yaparak 65 yaş üstü korunuyormu hastahane de9.30 da randevusu olan taksi mi tutacak hastanede işi 4 de biten hastanade mi yatacak sitelerde havuzlar açık yollarda maskesiz gezen dolu nedir bu 65 yaş derdi

0
1
yanıtYanıtla
Ahmet:

Kabahatlı hep 65 ysşındakiler olur zaten sokakta maskesiz mesafesiz gezen dolmuşta ayakta giden dolu insan var önce onlara bakın .65 yaşındakiler kendilerini korumayı iyi bilirler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title