Haberler

Salih Dursun'un Hem Heykeli Dikiliyor Hem de Adı Bir Sokağa Veriliyor

Güncelleme:

Trabzonsporlu futbolcunun Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, kentte geniş yankı uyandırdı. Salih Dursun'un hem heykeli dikilecek hem de adı bir sokağa verilecek.

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a karşı yaptıkları maçta, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, kentte geniş yankı uyandırdı. Trabzon spor taraftarlarının yanı sıra Yomra ve Maçka ilçe belediyeleri de Salih Dursun'a destek olmak adına kararlar aldı. Bu kapsamda Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Salih'in adının ilçede bir caddeye verilmesi, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise ilçede yeni yapılacak parka Salih'in hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği anı andıran heykel yapılması yönünde harekete geçti.


"HAKEM ÇETESİ BUNU ANLAYINCA ALAKASIZ PENALTIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Başkan Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon spor'un ekip olarak katledildiğini öne sürerek, "Trabzon spor galibiyet yolunda 3 puan uğraşı içerisindeydi. Hakem çetesi bunu anlayınca alakasız penaltıyla karşı karşıya kaldık" dedi.

CADDEYE ADI VERİLECEK

Sağıroğlu, hileli puanların sporda kimseye yaramadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hileyle gelenin, hileyle gideceğini düşünüyorum. Bu vesileyle Salih kardeşimin, Türk ve dünya spor tarihine örnek olacak davranış sergilediği için Trabzonspor sevdalıları olarak Yomra ilçemizde en gözde caddeye ismini verme çalışmalarına başladık. Mart ayının ilk haftasındaki ilk meclis toplantımızda, isim çalışması tamamlanmış olacak. Başta Federasyon Başkanı Sayın Yıldırım Demirören olmak üzere Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve ekibinin tamamını istifaya davet ediyorum."

"HEYKELİNİ YAPMA KARARI ALDIK"

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise daha önce ilçede yeni yapacakları parka Trabzonspor heykeli dikmeyi planladıklarını ifade ederek, "Son olayla yapacağımız parka Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart anını andıran heykel yapma kararı aldık" diye konuştu.

"BİR MİLAT OLDU"

Yaşanan olayın, Türk futbol tarihinde bir milat olduğunu kaydeden Koçhan, "Bana göre Türk futbol tarihinde milat olan bu olayı Maçka'da yaşatacağız. Bunun Trabzonspor'un bir simgesi haline geldiğini düşünüyorum ve bunu ölümsüzleştirmek için de böyle bir karar aldık" ifadesini kullandı.

AÇILIŞ NİSAN AYINDA

Koçhan, bu kapsamda çalışmalara başlanması talimatını verdiğini belirterek, "Çalışmalarımız başladı ve heykeli mart ayı içinde yapmayı planlıyoruz. Parkımızın açılışını da nisan ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Türk futbol tarihinde ilk olan bu olayın, temiz futbolun başlangıcı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Salih Dursun Trabzonspor Deniz Ateş Maçka Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

AhmetMobil-ANDROID:

gereksizlik kokan davranislar

3
2
yanıtYanıtla
faik celep:

SALİH DURSUN için ne yapılsa azdır.

2
3
yanıtYanıtla
mehmet Altun:

yarın hakeme kızan her futbolcu hakemden kartı alıp hakeme gösterirse ne olur? Mehmet Altun- Şanlıurfa- bakkalbaşı

2
2
yanıtYanıtla
TARIK:

AFERİİİİİİN BRAVO HAKEME TEKME ATARKENDE DİKİN HEYKELİNİ

1
2
yanıtYanıtla
realite:

trabzon salihin turşusunu kuracakmış. . . heykelini dikip saygı duruşunda bulunacaklarmış. . kupayı kumpasla alamayınca dursuna sarılmışlar eğlence için. . ama bu ülke hakikaten adam olmaz, suç işleyen bir adam davul zurna ile karşılanıp, el üstünde tutuluyorsa her şey fasa fiso. . . . kime ne anlatacan. . aynı olayı fb liler yapsa, ermanlar, çakarlar hakeme sahip çukarlar, fb li futbolcuları sabaha kadar idam ederlerdi. . bu ülkede her şey fb ye göre kanunlarda yorumlarda. . hatta basının görüşü bile. . .

2
0
yanıtYanıtla
TS BİTMİŞ:

MILYON DOLARLAR KAZANIP ŞIMARIKLIK YAPARAK HAKEME HAKARET EDEREK KIRMIZI KART GOSTEREREK CIK DISARI DIYEN BIRINE KART GOSTERINCE HAKEM SUCLU !!! SIMARIKLIGI YUZUNDEN TAKIMINI EKSIK BIRAKARAK IHANET EDEN OYUNCUNUN HEYKELINI DIKIN AFERIN BU GAZLA YARIN SAHADA HAKEME KUFURDE EDER TEHDITTE EDER KAVGADA EDER NASILSA DESTEKLEYENI COK !! AFERIN TS TARAFTARI !!

1
0
yanıtYanıtla
deniz:

Yapay gündem halkı yine futbolla uyutmak istiyorlar. Halkın futbola ve programlarına ilgisi azaldı toroğlunu kimse izlemiyor. Vatandaş yanıbaşımızdaki ateş ile meşgul.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title