Haberler

Sakarya ) 'Fırtına' Üyelere Tanıtıldı "Tbbm Milli Savunma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Donanma...

Askeri tesisleri gezmek ve bilgi almak üzere Gölcük Donanma Komutanlığı ziyaretinden sonra Adapazarına gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri Arifiye'de bulunan 1.Ana Bakım Merkezinde yerli imkanlarla yapılan Türk obüsleri Fırtına tanıtıldı.

Askeri tesisleri gezmek ve bilgi almak üzere Gölcük Donanma Komutanlığı ziyaretinden sonra Adapazarına gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri Arifiye'de bulunan 1. Ana Bakım Merkezinde yerli imkanlarla yapılan Türk obüsleri Fırtına tanıtıldı. Fırtınanın gösterisini dikkatle izleyen Milli Savunma komisyonu üyeleri gösteri sonrasında alkışladılar.

Bugün saat 16.30 sıralarında dapazarı'na gelen Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Başkanvekili Şirin Ünal, komisyon üyeleri Ahmet Toptaş, Seyit Sertçelik, Arif Bulut, Fevai Arslan, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mehmet Ramazanoğlu, Osman Kahveci ve Halil Özcan'ı Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Birinci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda Bakım Albay Ertuğrul Akkaya'ya karşıladı. Basına kapalı basın toplantısı sonrasında komisyon üyeleri 4 araç ile Fırtına Obüsünün imalatıyla ilgili fabrikada incelemelerde bulundular

Yaklaşık 2 saat süren ziyaret nedeniyle Fabrikada çalışanlarının fabrikadan ayrılmadığı ziyarette komisyon üyeleri Obüs'ün yapım aşamalarıyla ilgili olarak bölümleri gezdiler.

Ardından da komisyon üyeleri için fırtınanın gösterisi vardı. Test alanında yapılan yaklaşık 20 dakika süren gösteriyi komisyon üyeleri dikkatle izlerken gösteri sonrasında da Obüs'ü kullanan görevlilere teşekkür ettiler.

Komisyon Başkanı Köksal böylesine önemli bir silahı yapmak gücüne gelmiş olmanın gurur verici olduğunu söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Merkez komutanlığındaki çalışmaları dısarıdan bakıldığında küçük bir ünite imis gibi geliyor. Arabayla 2 saat dolaştık. Tesisin genişliği alan olarak ta degğl.Yapılan çalışmalar bizi büyüledi. Burada yapılan işin özelligi milli olmasıdır.Gördüğümüz kadarıyla da bir çok noktada ülkemiz imkanlarıyla yapılıyor. İzlemekte gurur duydugumuz Fırtına Obüsünün tamamı Türk tasarımcıları tarafından yapıldı. Motor dışındaki hepsi milli imkanlarla yapıldı. Böylesine önemli bir silahı yapmak gücüne gelmiş olmamız gurur vericidir.?dedi

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri daha sonra fabrikadan ayrıldılar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Arifiye Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title