Haberler

Sağlıklı gıda için üst düzey tedbir

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile ilgili alınan tedbirler kapsamında Bursa Hikmet Şahin Kent Hali ve İnegöl Hali'nin çalışma saatleri, çalışan ve vatandaş sağlığının korunması adına yeniden düzenlendi. Düzenleme ile salgının yayılımının en aza indirilmesi ve etkilerinin azaltılması amaçlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım A.Ş. tarafından dezenfeksiyondan, personel bilgilendirmesine kadar bir dizi tedbiri içeren karar, hal esnafına tebliğ edildi.

İnsanlık tarihinin önemli salgınlarından biri olan 'Covid 19'a yönelik tedbirler bir bir hayata geçiriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım A.Ş., koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı kararları yönetimindeki hallerde bulunan işletme sahiplerine ve çalışanlara tebliğ etti. Karar kapsamında, Bursa Hikmet Şahin Kent Hali ve İnegöl Hali'nin çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Salgının yayılımının en aza indirilmesi, salgınla mücadele, salgının etkilerinin azaltılması amacıyla hazırlanan ve 30 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak düzenlemeler ile gerek hal çalışanları, gerekse tüketicilerin sağlığını korumaya yönelik önemli değişiklikler olacak.

Karara göre; hale giriş-çıkış saatlerinde yapılan düzenleme ile 16.00-05.00 saatleri arasında yalnızca hale ürün getiren tır ve araçlar hal içerisine alınacak. 05.00-12.00 saatleri arasında sadece hal esnafı ve çalışanları hal sınırları içerisine alınmasına müsaade edilecek. Ayrıca 05.30-12.00 saatleri arasında sadece ürün almaya gelen pazarcı, manav ve market araçlarına müsaade edilecek ve ürün getiren kamyon ve tırların hali terk etmesi sağlanacak. 12.00-16.00 saatleri arasında da haller kapalı olacak.

Sürekli dezenfeksiyon

30 Mart tarihinde uygulanmaya başlanacak olan karara göre; hallerin ortak alanları periyodik olarak dezenfekte edilecek, gün aşırı sabunlu su ile yıkanacak. Ayrıca hallerde yer alan anons sistemi ile 2 saatte bir koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemlere dair bilgilendirme yapılacak. Ayrıca hal esnafı iş yeri dezenfeksiyonuna yönelik bilgilendirilecek ve belirli aralıklarla denetlenecek. Tüm bu düzenlemelerin yanında tekrar kullanılan kasaların yeniden kullanılmadan önce dezenfeksiyonu sağlanacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hikmet Şahin İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title