Haberler

2 hastalığın şifası burada! Doktora gitmek yerine bu göle girip iyileşiyorlar

Güncelleme:

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde uçurumum kenarında bulunan ve yer altından kaynayan doğal su, hem serinletiyor hem de tedavi ediyor. Romatizmal ve cilt hastalıkları bulunanlar bu suya girerek şifa buluyor.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine uzaklığı 15 kilometre olan Bakırcıoğlu köyünde bulunan 'Uyuz Gölü' şifa arayanların uğrak yeri oluyor. Köye 2 kilometre mesafede bulunan ve yer altından kaynayarak çıkan kaynak suyun romatizmal ve cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülüyor.

2 hastalığın şifası burada! Doktora gitmek yerine bu göle girip iyileşiyorlar

HEM ŞİFA BULUYORLAR HEM DE SERİNLİYORLAR

Havaların bir hayli sıcak gittiği kentte, serinlemek isteyenler de bu göle geliyor. Hastalıklarına şifa arayanlar ise bu göle girerek hem şifa buluyor hem de serinliyor. Öte yandan koruma altına alınan "Uyuz çermiği" oluşturduğu, dünyada nadir görülen sırt tipi travertenlerle de dikkat çekiyor.

2 hastalığın şifası burada! Doktora gitmek yerine bu göle girip iyileşiyorlar

"SU YERDEN KAYNIYOR, ŞİFALI OLARAK BİLİNİYOR"

Yusuf Gündüzen, suyun ılık ve şifalı olduğunu ifade ederek, "Şifalı bir su. Genellikle uyuz olanlar, kaşıntısı olanlara bu su birebir geliyor. Özellikle hafta sonu buraya çok kişi gelir. Suyun sıcaklığı ılık, ne soğuk ne çok sıcak. Ne insanı üşütür, ne de yakar. Vatandaşlar hafta sonu buraya akın akın gelir. Pikniğini yapanlarda olur. Önceden burası bu kadar büyük değildi. Köyün muhtarı burayı genişlettirdi. Biraz daha bakım yapılırsa daha çok insan gelir. Su yerden kaynıyor, şifalı olarak biliniyor" dedi.

2 hastalığın şifası burada! Doktora gitmek yerine bu göle girip iyileşiyorlar

2 hastalığın şifası burada! Doktora gitmek yerine bu göle girip iyileşiyorlar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Yıldızeli Sivas Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (9)

Doğuş:

Doktor ve ilacın pahalı olduğu ülkelerde bu tür yerler çok

171
74
yanıtYanıtla
Mehmet DUMAN:

Sivasa gitmek nede olsa bedava değil mi kafaya bak

yanıt9
yanıt6
Serkan Kaplan:

oraya gidip gelmek doktora gitmekten daha pahalıya çıkar emin ol.

yanıt3
yanıt0
Barış ıçkın:

Aklı olan Sivasdan ve oranın insanından uzak durur.

15
26
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

geçmiş olsun canını mı yaktılar. üzdüler mi seni.

yanıt10
yanıt4
Barış ıçkın:

Serkan kaplan evet beni, çok üzdüler çünkü hangisinden kaç evladım var bilemiyorum bendenmi onuda bilemiyorum umarım cevabım sizi mutlu etmiştir olmanız gerekir belkide bir kan bağımız vardır dedim ya sayısını bilemiyorum şimdi uğraşıp duruyorum yanlız bu sözlerim yanlızca sana o şehrin temiz kalabilen insanlarına değil.

yanıt4
yanıt3
Atilla Orhan:

geri kalmis toplum ve topluluklarda bu tur dogal objeler Kutsal atfedilmeye kadar gitmektedir ornegin ganj nehri

5
16
yanıtYanıtla
Uzman:

Her pisliği olan vücudunda o göle bırakıyor ve her yeni giren bir öncekinden pislik kapmıyor yani ozaman kesin şifalıdır :) Allahım yarebbim :)

6
2
yanıtYanıtla
Musti40 :

Kardeşim bende ANKİLOZAN SPONDİLİT Romatizma VAR ve her ay 20-30000 tllik ilaç alıyorum gene nafile. Belki şifa buradadır, her hastalık parayla doktorla maalesef iyi olmuyor! Allah hastalara şifa versin

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title