Haberler

Hülya Harutoğlu Sağlik Günü Dolayisiyla Açiklamalarda Bulundu

Güncelleme:

Her Yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Olarak Kutlanmakta Ve Halk Sağlığı İle İlgili Bir Konu Seçilerek, Bu Konu Çerçevesinde Tüm Dünyada Çeşitli Etkinlikler Düzenlenmektedir

7 nisan 1948 tarihinde dünya sağlık örgütü'nün kurulmuş olması nedeniyle, her yıl 7 nisan dünya sağlık günü olarak kutlanmakta ve halk sağlığı ile ilgili bir konu seçilerek, bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de sağlığı koruma çalışmalarının önemini her yıl 7 nisanda bir kez daha vurgulamayı Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi büyük bir görev olarak benimsemiş bulunmaktadır.

Obezite, kalp-damar hastalıkları ve diyabetin dünyanın birçok bölgesinde hızla yayıldığı bu dönemde, bu hastalıklara zemin hazırlayan en önemli etmenlerin başında yetersiz fiziksel aktivite ve yanlış beslenme uygulamaları gelmektedir. Fiziksel aktivitenin artırılmasını destekleyen DSÖ, tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesine ek olarak besin güvenliğinin de sıkı bir şekilde denetlenmesini öneriyor.

Yetersiz fiziksel aktivite, kötü beslenme, sigara, alkol ve diğer zararlı maddelerin kullanımıyla birikte obezite, hipertansiyon ve diyabetin yanısıra çağın vebası olarak adlandırılan kanser hastalığı da hızla yayılmaktadır. Bu hastalıklar insan ömrünü kısaltmanın yanında, yaşam kalitesini azaltmakta ve ayrıca ülkelerin sağlık harcamalarının hızla büyümesine neden olmaktadır.

Sağlıklı yaşam konusunda bilinçli bir toplum yaratmayı amaçlayan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulduğu günden itibaren başlattığı Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla eğitime ve bilimsel veri toplamaya yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca bu proje kapsamında hizmet veren "Sağlıklı Yaşam Merkezi" de sağlıklı yaşam konusunda bireylere ve hastalık gruplarına yönelik sağlık hizmeti sunmaya başlamıştır.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak düzenlemiş olduğumuz Dünya Sağlık Günü'nü kutlama kapsamında "Sağlıklı Yaşamı Tehdit Eden Kardiyovasküler Hastalıklardan Korunma" konulu bir panel düzenleyerek Türkiye'nin seçkin üniversitlerinin alanında uzman değerli öğretim üyelerini üniversitemize davet etmiş bulunmaktayız.

7 Nisan 2011 Perşembe günü, saat 14:00'te, DAÜ İletişim Fakültesi Yeşil Salon'da gerçekleşecek olan söz konusu panelde "Kardiyovasküler Risk Faktörleri" konusunda Kardiyolog Prof. Dr. Özen GÜVEN, "Kardiyovasküler Hastalıklarda Fizyoterapinin Önemi" konusunda Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden POLAT ve "Kardiyovasküler Hastalıklarda Nutrisyonel Risk Faktörleri" konusunda ise Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tanju BESLER değerli bilgilerini halkımız ve tüm üniversitemizle paylaşacaklardır. Bu anlamlı kutlamaya tüm halkımız davetlidir. Unutulmamalıdır ki sağlığı yerinde olmayan bir toplum, gelişemez, ekonomik, bilimsel, sosyal ve teknolojik alanlarda ulaşmak istedikleri çağdaş hedeflere ulaşamaz.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title