Haberler

Eskişehir'de Tüp Bebek Tedavi Merkezi'nden Mutlu Haberler

Güncelleme:

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Tüp Bebek Tedavi Merkezi'nde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin hayalleri gerçek oluyor. Filipinli gelin Maria Rosa Kütük ve Nazlı Öztürk, merkezdeki tedaviler sonucunda bebeklerine kavuştu. Merkezdeki gebelik oranları dünya ortalamasının üzerinde çıkıyor.

ESKİŞEHİR'de Filipinli gelin Maria Rosa Kütük'ün (41) 11 yıllık çocuk hayali, 4 yıl önce kurulan Yunus Emre Devlet Hastanesi Tüp Bebek Tedavi Merkezi'nde gerçek oldu. Kütük 18 ay önce erkek çocuğunu kucağına alırken, 10 yıl önce evlenen Nazlı Öztürk (29) de merkezde gördüğü tedaviyle 9 ay önce hamile kaldı. Tüp Bebek Tedavi Merkezi Ünite Sorumlusu Op. Dr. Teoman Haluk Minsin, merkezdeki yüzde 49'luk gebelik oranlarının dünyadaki yüzde 40'lık gebelik seviyesinin üzerinde çıktığını söyledi.

Kentte oturan, 10 yıldır çocuk özlemi çeken Rıdvan ve Nazlı Öztürk çifti, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki Tüp Bebek Tedavi Merkezi'ne başvurdu. Nazlı Öztürk, ilk tüp bebek tedavisinin ardından 9 ay önce hamile kaldı. 10 yılın ardından bebek heyecanı yaşayan çiftten Nazlı Öztürk, tedavinin çok iyi gittiğini ve sağlık bir bebek dünyaya getirmeye hazırlandığını söyledi. Öztürk, "10 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorduk. Birçok yere gittik ancak bu tüp bebek tedavi merkezinde ilk denemizde hamile kaldım. Şu an 9 aylık hamileyim. Herşey gayet yolunda. Gayet başarılı, ilgili, alakalı bir yer. Çok şükür zor bir süreç değildi. Yani beklemek kolay değildi. Çok şükür Rabbim nasip etti, herkese de nasip etsin. Tedavi süreci, her şey çok güzeldi. Hamilelik sürecimi de burada hocam takip etti. Nasip olursa doğumum da burada olacak" dedi. Rıdvan Öztürk de çocuk sahibi olacakları için çok heyecanlı olduklarını ifade etti.

FİLİPİNLİ MARİA DA ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Eskişehirli Atilla Kütük ile tatil için gittiği Filipinlerde tanışıp 11 yıl önce evlendiği Maria Rosa da çocuk sahibi olabilmek için yaklaşık 2 yıl önce Yunus Emre Devlet Hastanesi Tüp Bebek Tedavi Merkezi'ne başvurdu. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada operatör olarak çalışan Maria Rosa Kütük, başarılı bir tedavi sürecinin ardından 18 ay önce erkek çocuk dünyaya getirdi. Baran Ali adını verdikleri bebeğini kucağına alan Maria Rosa Kütük, "Çocuk sahibi olamıyorduk, buradaki tüp bebek merkezine gelerek şansımı denemek istedim. Çok memnunum ve çok müteşekkirim, buraya geldiğim için. Şimdi 18 aylık bebeğimiz var kucağımıza aldık, çok memnunuz. Yıllardır bekliyordum, bu bir mucizeydi benim için" diye konuştu.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Tüp Bebek Tedavi Merkezi Ünite Sorumlusu Op. Dr. Teoman Haluk Minsin, 4 yıl önce kurulan merkezin kısa sürede dünya gebelik oranlarını yakalayıp üzerine çıktığını söyledi. Tüp bebek merkezlerinde gebelik oranının yüzde 40 civarında olduğunu ve Eskişehir'de yüzde 49'u yakaladıklarını anlatan Minsin, "Yaklaşık 38 binin üzerinde hasta kabulü yapmış ve 250'nin üzerinde canlı doğum gerçekleştirmiş bir merkez olarak son derece başarılı bir konumdayız. Bundan ötürü de çok gururluyuz gerçekten. Sürekli giderek artan oranlarda, merkezimize başvuru var. Hatta pandemi süresinde bile biraz hız kesmemize rağmen, yine gebelik başarı oranlarımız korundu ve hasta sayımız giderek arttı. Tüp bebek olarak aylık yaklaşık olarak 90'la 100 siklus arasında tedavi gerçekleştiriyoruz. Yıllık yaklaşık 300'e yakın oranlarda aşılama tedavisi de gerçekleşiyor. Bunlardaki gebelik oranlarımız hep dünyada ki gebelik oranları ile benzer. Hatta bir miktar daha iyi, özellikle tüp bebekle ilgili söyleyebilirim bunu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Yunus Emre Devlet Hastanesi Eskişehir Dünya Çocuk Bebek Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title