Haberler

Bilim Kurulu üyesinden endişelendiren sözler: Okulları açık tutmak için gerekirse toplumu kapatmalıyız

Güncelleme:

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, toplumda enfeksiyon çoksa okullarda da enfeksiyon oranlarının artacağını vurgulayarak, 'Bir daha kapanma olmayacak' rehavetine kapılmak için erken olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "Önlemlerle dolu bir kış geçirmeliyiz. Okulları açık tutmak gerekiyorsa, gerekirse toplumu kapatmalıyız" dedi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu.

"PANDEMİDE EN BÜYÜK ZARARI OKULLAR GÖRDÜ"

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz, Türkiye'deki gibi toplumda enfeksiyon çoksa okullarda da enfeksiyon oranlarının artacağını vurgulayarak "bir daha kapanma olmayacak" rehavetine kapılmak için erken olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yavuz, "Önlemlerle dolu bir kış geçirmeliyiz. Okulları açık tutmak gerekiyorsa, gerekirse toplumu kapatmalıyız. Çünkü okullar şu an çok önemli. En büyük zararı onlar gördü bu pandemide. Kapanma açısından en kritik nokta hastanelerde dolacak mı? Şu anda öyle bir doluluk yok" dedi.

Bilim Kurulu üyesinden endişelendiren sözler: Okulları açık tutmak için gerekirse toplumu kapatmalıyızSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz

"ÖLÜM SAYILARI YÜKSELMEDİ, TESTE GİDENLERDE AZALMA VAR"

Aşılanmaya rağmen ölüm sayılarının daha fazla olduğu yönündeki tartışmalara da değinen Prof. Dr. Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha az test yaptırıyoruz gibi geliyor. Aşılananlar hastalığı çok hafif geçirdiği için belki daha az teste gidiyor. Yine insanların bir kısmı da karantinadan çekindiği için teste gitmek istemiyor. Böyle bir eğilim gözlemliyorum ben. Alfa pikini hatırlarsanız 60 binlere çıkmıştı vaka sayıları. İngiltere'de Delta pikinde yine aynı yüksek vaka sayıları çıktı ki onlar bizden çok daha yüksek aşılama oranlarına sahip olduğu halde. Bizim (vakaların daha düşük olup ölüm sayılarının daha fazla görünmesi) test yapma stratejimizle de ilgili. Semptomatik olanlara test yapıyoruz. Dolayısıyla asemptomatik geçirenlerin teste gitmediğini düşünüyorum. Bu da vaka sayısı ve ölüm sayılarındaki pay ve paydayı değiştiriyor. Ölüm oranlarının daha yüksek görünmesine yol açıyor gibi. Bu bir hipotez tabii, benim tahminim sadece. Bir de Delta varyantta mortalitenin daha yüksek olduğu ile ilgili veriler de var ama bu da henüz tahmin, kesin kanıtlanmış değil şu anda."

"KONTROLLÜ SOSYAL YAŞAMA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ"

İstanbul'un son durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Yavuz, "Trafik facia gerçekten. Bu demektir ki İstanbul çok kalabalık artık. Herkes döndü. Dolayısıyla her türlü viral hastalık için bir besi yeri ortamı oluştu. Kovid aşıları ölümden ve ağır hastalıktan korunmada çok çok etkili. Aşı olanlar çok daha nadiren ölüyorken şu anda aşı olmayanlar ölüyor, bunu artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Sağlık Bakanlığı verileri de bu yönde. Kontrollü, sosyal yaşama devam etmek zorundayız. Herkes aşısını olacak ama aşı olanlar da dahil olmak üzere kapalı ortamlarda ve yakın temasta kesinlikle maske çıkarılmayacak, çok sayıda insanla görüşülmeyecek. Aşılanma oranımız yüzde 80'lere ulaşana kadar kontrollü sosyal yaşama uyumaya devam etmek zorundayız. Aşı sırası gelen de çocuklar da dahil hemen olmalı." dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Sağlık

Koronavirüs Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500

Yorumlar (19)

Kamil Zeki:

HASTALİKTAN ÖLENLERİN HEPSİ AŞISIZ OLANLAR DİYEREK BİZLERİ HEDEF GÖSTEREREK KOCa KOCA YALAN SÖYLEYEN ETKİLİ YETKİLİ VE BİLİM PARFON FİLİM KURURLUNU KINIYORUM 4 DOZ AŞI OLUPTA ÖLENLERİN HABERLERİNİDE DUYURUN....

289
72
yanıtYanıtla
mustafa özkan:

Aşılarını tam yaptırmış bir vatandaş olarak yazıyorum. Bırakın insanlar dışarda kalsın. Eve kapatınca ne değişiyor. Tatilde bayramda bir şey olmadi şimdi mı olacak. Bırakın yahu.

147
65
yanıtYanıtla
Murat Ali Mete:

Bilim kurulu uyesi efendinin tuzu kuru ekmek elden su golden salla basi al maasi eeeeee EFENDİİİ rastgele konusuyor toplumu kapatmakmis fakir fukarayi hic dusunen yokkkk

180
21
yanıtYanıtla
Cengiz Özen:

Bu iş aşı karşıtlarına kalsaydı çocuk felci, verem, su çiçeği, kızamık vb hastalıktan her gün bir sürü insan ölüyor olurdu. Aşı toplum sağlığı sorunudur. Herkese zorunlu olmalıdır. Aşı olmayanların kamu, özel, sosyal, anayasal vb bütün hakları dondurulmalıdır.

49
147
yanıtYanıtla
İpek Hoş:

virüs başladı hiç virus olmadım aşı olmadım gerektiğinde dışarı çıktım gezdim yine bisey olmadi kusura bakmayin o kadar aşı olupta ölenler var cevremde olmicam varsın beni biyere almasınlar bu benim özgür hür iradem maske takarım heryerde çocuklarıma dahi bulasmamis eşime dahil bisey olmadi 4 kişilik bi aileyiz ve aşı olmayı düşünmüyoruz

144
51
yanıtYanıtla
Cengiz Özen:

Süper taşıyıcı olup virüs yayıyor olabilirsiniz. Arada sırada pcr testi yaptırın.

yanıt42
yanıt47
Dilara Maden:

Adam akıllı bir eğitim sistemimiz yokken okulların kapalı olmasıyla eğitim sistemi ülkede iyice dibe vurdu. Pandeminin bir okulları bulması çok saçma eğlence yerleri ,tatil yerleri, konserler hınca hınç doluyken sıra okula gelince kapatmak akıl kârı değil .Eğitimden geleceğimizden önemli değil. Okullar açılmalı istemeyen öğrencilerde online devam edecek şekilde ayarlanmalı. Ne okula gitmek isteyen öğrenciler ne de okula gitmemek isteyen öğrenciler madur edilmemeli.

157
30
yanıtYanıtla
Cihangir Demir:

Okullar açıldı, çocuklarım üç gün okula gittiler, sonra hasta oldular, hasta olduklarından itibaren de göndermiyorum. Uzaktan eğitimin en iyisi olduğunu düşünüyorum, geçen dönem uzaktan eğitimin olduğu zaman hiçbir dersten, konudan da geri kalmadılar. Sınıfta maskeyle durdukları için de zorlanıyorlar.

131
55
yanıtYanıtla
Can Bayraktar:

Dün konuştuğum bir hanımefendi iki biontek aşısı olmasına rağmen virüsü kapmış . Sanki hiç aşı olmamış gibi bütün semptomları yaşayarak hastalığı atlatmış . Delta vartanı olduğunu söylemişler.tat koku, bel ağrısı, baş aprısı, ateş ne varsa hepsini görmüş . Yani sanırım bu iş artık bünye meselesine döndü. Aşı olsa bile ikinci kez virüsü kapan ve hastaneye yatan bi arkadaşım bile var. Allah herkese yardım etsin

171
13
yanıtYanıtla
Mehmet Çelik:

Kapansın artik. Hergün yüzlerce insan ölüyor. Kimsenin umrunda değil. Devlet de artik sorumluğunu yapsın. Kış geliyor bağışıklık da d üşecek. Hergün binlerce insan ölecek. Okular da bü sekil gidemez çoçuklar da riskte

77
99
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title