Haberler

Koronavirüs salgınında dün, dünya genelindeki günlük vaka sayısında rekor kırıldı

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde rekor bir artışla dün 183 binden fazla koronavirüs vakası tespit edildiğini ve virüsün hala ölümcül olduğunu açıkladı. 183 bin vaka ile koronavirüs salgınında bir gündeki en yüksek vaka sayısına ulaşılmış oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla basın toplantı düzenledi. Ghebreyesus, "Neredeyse her gün yeni ve korkunç bir rekora ulaşıyoruz" dedi.

DSÖ'ye dün küresel çapta 183 binden fazla Kovid-19 vakasının bildirildiğini anlatan Ghebreyesus, bunun bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı olduğuna dikkat çekti.

"HIZLI ARTIŞ DEVAM EDİYOR"

Ghebreyesus, DSÖ'ye toplamda 8,8 milyondan fazla vaka sayısı ve 465 binden fazla Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı rapor edildiğini belirterek, "Bazı ülkelerde vaka ve ölüm sayısındaki hızlı artış devam ediyor" diye konuştu.

Çeşitli ülkelerin başarılı bir şekilde virüsü kontrol altına aldıktan sonra yasakları kaldırdığını ve ekonomilerin tekrar açıldığını anımsatan Ghebreyesus, bununla beraber bu ülkelerde vaka sayılarının tekrar artışa geçtiği uyarısı yaptı.

Ghebreyesus, "Tüm ülkeler, halkını korumak ve sosyal ve ekonomik hasarı en aza indirme arasında hassas bir denge ile karşı karşıya bulunuyor. Bu, yaşam ve geçim kaynakları arasında bir seçim değildir. Ülkeler, her ikisini de (aynı anda) yapabilir" dedi.

"VİRÜS ÖLÜMCÜL ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR"

"Son günlerde bazı bilim insanlarının 'virüsün gücünü kaybettiği' açıklamaları ve vaka sayılarının rekor kırmasına rağmen, ölüm oranlarının düşmesini neye bağladıkları" sorusu üzerine, sözü DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove aldı.

Kerkhove, "virüste değişiklik olup olmadığını belirlemek için" bilim insanlarının incelediği şu anda 49 binden fazla "tam gen dizilimi"nin mevcut olduğunu söyledi.

Kovid-19'un etkisini kaybettiğine ilişkin ellerinde henüz bir kanıt olmadığına işaret eden Kerkhove, "Henüz gücünü kaybettiğini görmedik ama (DSÖ bünyesinde) küresel olarak bunu inceleyen bir grup insan var" dedi.

Kerkhove, virüsün ölümcül etkisini sürdürdüğünü vurgulayarak, "Bu virüsün çok ölümcül olduğunu vurgulamamız gerekiyor. İnsanlara enfekte olma şansı bulduğunda öldürücü olabiliyor. Dolayısıyla herkesin bu virüsü ciddiye almasını ve enfeksiyonu önlemek için elinden gelen her şeyi yaptığından emin olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

"ABD'DEKİ GENÇLERDE VAKA SAYISI ARTTI"

Öte yandan, DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise ABD'nin bazı eyaletlerinde vaka sayılarının arttığını belirtti.

Bu ülkede, gençlerde vaka sayısının arttığına dikkat çeken Ryan, salgın nedeniyle hastaneye yatırılan gençlerin sayısının arttığına dair kanıtlar olduğunu anlattı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

TUMPER:

TÜRKİYE İLACI BULACAK VE DÜNYA LİDERİ OLACAK EN BÜYÜK DEVLET BİZİM DEVLET OSMANLI TORUNLARI VAROLSUN

24
42
yanıtYanıtla
Wwwwwwww:

Torunlarida onların yanına gidecekler sen merak etme

yanıt0
yanıt1
murat:

dünyada her yüzbin kişide sadece 5 kişi virüse yakalanmış. dsö korku politikaları üretmeye devam ediyor. galiba yeni dünya düzenine hazırlanıyorlar.

28
11
yanıtYanıtla
Manchesterli:

Kesinlikle Adaş. Yeni dünya düzeni için 3. Dünya savaşına gerek yok. Korku politikaları tamamen başarıya ulaştı ve daha da fazlasını yapmayada çekinmeyeceklerdir!!!!!

yanıt7
yanıt0
Sade:

183 bin mi rekor? Yalana bak yalana... 1-2 milyon olur anlarız,100bin 200bin rakam mı? birşey deniyorlar bakalım, Rabbim başlarına çevirsin inşallah...

15
9
yanıtYanıtla
ahmet:

bu dsö de boş bir kurum boş yere ülkelerden para topluyor, hiç bir işe yaramıyorlar. boş boş çıkıp konuşuyorlar ilaç aşı çözüm üretmiyorlar, üretemiyorlar. trump bunların parasını artık vermiyor iyi yapıyor. tüm ülkeler dsö ye para vermeyi bırakmalı ne için para alıyorlar anlamadım. bi salgın döneminde herkes dsö nü öğrendi ondada hiç bir vasıfları. katkısı yok sürece boş bir kurum tamamen

15
6
yanıtYanıtla
Yurd sever:

DSÖ sen sadece bir kuklasın alandaki emperyalist ağa babaların yönetiyor seni

15
2
yanıtYanıtla
Hadi ordan:

Korkutan kukla DSÖ

13
2
yanıtYanıtla
Milli:

Dsö ün bu yalanlarina inanmiyoruz

8
6
yanıtYanıtla
ali:

bu kadar haksızlık, bu kadar rezillek, kıyamet alametleri birbir çıkıyor. bugün liyakatsizlik tarihte görülmemiş kadar artmış, hak eden değilde dayısı olan parası olan bir yerlere geliyor. malesef allah sonumuzu hayr etsin inşallah

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title