Haberler

Acil serviste doktora saldırı! Bakan Koca, "Artık yeter" diyerek isyan etti

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Koca, çalıştığı hastanenin acil servisinde hastasının saldırısına uğrayan doktor Esma Demir'e ilişkin, "İki yıllık hekim arkadaşımız Dr. Esma'ya yapılan saldırı çok sayıdaki olaydan biri. 'Artık yeter' çığlığı. Sorun tüm toplumun. Toplumu harekete geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla sağlıkta şiddete dikkat çekti.

"SONUÇ ALAMADIK"

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2020'de yapılan değişiklikle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarının cezasını yasa 1,5'la çarpıyor. Sonuç alamadık. İki yıllık hekim arkadaşımız Dr. Esma'ya yapılan saldırı çok sayıdaki olaydan biri. 'Artık yeter' çığlığı. Sorun tüm toplumun. Toplumu harekete geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca'dan saldırıya uğrayan doktora ilişkin paylaşım

NE OLMUŞTU?

17 Kasım Çarşamba günü sabaha karşı meydana gelen olayda, iddiaya göre, ihbar üzerine polis otelde kavga eden çifti sağlık kontrolü için Pendik Devlet Hastanesi'ne götürdü. İşlemleri yapılan çiftten alkollü olduğu iddia edilen kadın bir anda hastanenin acil servisinde görevli Pratisyen Doktor Esma Demir'e saldırdı. Demir'in saçını tutarak çeken kadına polisler ve çevredekiler müdahale etti. Doktor Demir'in saçı uzun uğraşlar sonucu kadından kurtarılabildi.

Sağlık Bakanı Koca'dan saldırıya uğrayan doktora ilişkin paylaşım: Artık yeter

"ARTIK YETER"

Doktor Esma Demir, adı öğrenilemeyen kadından şikayetçi oldu. Polis soruşturmasının sürdüğü olayı Demir sosyal medya hesabından duyurdu. Olay anına ilişkin görüntüleri de paylaşan Demir, "Herkese merhaba. Ben acil serviste çalışmakta olan bir doktorum. 17 Kasım günü sabaha karşı nöbette iken fiziksel şiddete maruz kaldım. Olay olduğundan beri kafamı toplamaya sakin olmaya üzülmemeye çalışıyorum ama inanın bu gerçekten sandığımdan daha zormuş. Bana aniden sebepsiz saldıran şahıs hakkında adli süreçler başlatıldı. Bu görüntüleri buraya koymak beni ne kadar yaralıyor tahmin bile edemezsiniz. Ancak görmeyen gözler belki bu kez görür büyük bir farkındalık yaratırım umuduyla bu videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sağlık çalışanları olarak çoğu gün uğradığımız sözel şiddete karşı maalesef tepkisiz kalmaya çoktan başlamıştık ancak bu ve bunun gibi olaylar da hiç de az yaşanmıyor biliyorum. Bir gün benim de başıma gelebileceğinin korkusunu çalışırken içimde hep taşıyordum. Mesleğimde 2.yılımın daha başındayken uğradığım bu şiddet ümidimi, şevkimi çokça tüketse de yine de haykırmak istiyorum. Buna ne zaman, nasıl, kim 'dur' diyecek, bilmiyorum ama artık yeter" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Korta:

Fiziksel şiddete elbette karşıyız ama doktorlarda bazen insana, insan gibi davranmıyor. Kafası çok dolu olabilir belki ama doktor tarafından hakaret edilen çok kişiye tanık oldum.

42
19
yanıtYanıtla
Aydın Şenol:

sadece doktorlar değil hiç bir kamu görevlisiyle kavga edilmemeli ama bu doktorlarada dneetleme gelmeli hastalara karşı o kadar lakayt laubali ve hor görürcesine hareket ediyorlarki içlerinden çok azı hastalara insancıl yaklaşıyor ilk önce doktorlara denetleme gelmeli onlara vatandaşın sağlık sorunlarıyla ilgilenen sağlık çalışanları olduğu hatırlatılmaldır

27
13
yanıtYanıtla
emin yılmaz:

Sayın Bakan Valiler vali yardımcıları bakanlar milletvekilleri yerel yöneticiler bürokratlar keşke tedbili kıyafet bi gitseniz hastanelerde halka nasıl davranıyor o doktorcuklar millete bi gorseniz evliya sabri lazım onlara dalmamak için

21
18
yanıtYanıtla
Runsilver Run:

Doktorlara inanilmaz haklar verip halki aşagilamalarina izin verirseniz olacagi budur işte.Ayrica burdaki durum daha trajikomik.İnsan katleden birisi sarhoşum deyip cezadan yirtiyorsa,uyusturucu almistim deyip hapse girmiyorsa bu ulkede dayak atan kisi ne demez.İçki icenlerin içmeyenlerden daha özel muamele gördügü tek islam ulkesi Turkiyedir.İçki haram ama bizde böyle.Haram olan hersey helal edilmiş.Ama lafa gelince müslümaniz.

21
11
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Sene 2021 yer Celal Bayar üni. hastanesi Manisa. Kayınvalide düştü kaburga ve omuzu kirikdi 8 gündür hastanede ve omuzundan ameliyat olmasına karar veren doktorlar önce 750 TL bıçak parası istedi, verdik. 4 gündür ameliyat beklerken neden beklediğini bugün anladık. Prof. bizim odasına gidip hocam ameliyatı sen yap deyip 7_8 bin TL vermemizi bekliyormuş. Sevk istedik sevk olmaz burdan dendi yaşlı kadın korkuyor Para vermezsem aciliyeti yok hastanin beklesin diyorlar. Herşey 2 taraflı bakmak gerek

24
6
yanıtYanıtla
Baba Can:

Hayatı boyunca ne ülkesine ne de insanlığa gram faydası olmayan,tek yapabildiği çiftleşmek ve üremek olan canlılar. Bitin artık..

24
3
yanıtYanıtla
hatip yıldız:

sayın bakanım hastanelere gizli müfettiş gönderip durumu bi inceleseniz diyorum doktorlar nasıl muamele yapıyor nasıl uğraştırıyor nasıl konuşuyor hatta ve hatta döner sermayeden ödenek gelmediği için çalışmayan doktorlardan yoksun hastaneler de var bunları bi araştırsanız

15
11
yanıtYanıtla
Cağlayan KURTOĞLU:

Hey koca bakan birilerine hak veya yetki verdiğinizde onları denetlemezseniz olacagı

16
7
yanıtYanıtla
Bahri YERLİ:

Doktorlara Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar ömür boyu sağlık hizmetinden yararlanamasın ancak o zaman anlarlar kıymetini özele gitsinler. Şiddet hiç bir şeyi çözmez varsa bi durum şikayet edin dilekçe yazın yönetime hangi çağda yaşıyoruz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title