Haberler

Sağlam Hayaller Kurup; Bu Hayallerinizin Peşinden Gidin

MKÜ KAGİT Başkanı İbrahim Tan MÜCAHİTOĞLU, konferansı düzenlemekteki amaçlarının; her biri kendi alanında çok başarılı, rol model olabilecek iş insanlarını öğrencilerle buluşturmak, Türkiye'nin kalkınabilmesi noktasında kadın girişimcinin önemini bir kez daha vurgulamak olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami DURAN ise dünyada yapılan her türlü işin içinde kadınların olduğunu belirtti. Toplumun gelişmesi ve modernleşmesiyle kadınların yaşadıkları sorunların da azalacağını kaydeden Prof. Dr. Nizami Duran; bir insanda fiziki güçten daha çok bilgi gücünün önemli olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu'nu; kadın girişimciliğini de teşvik eden çalışmalar nedeniyle tebrik eden Prof. Dr. Nizami Duran, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Dünyada Gelecek Vaat Eden 50 Tasarımcı" arasında yer alan, "BATYA KEBUDİ" marka Yaratıcısı, Tasarım ve Yöneticisi Batya KEBUDİ; editörlüğünü yaptığı derginin kapanmasıyla işsiz kaldığını söylediği konuşmasında, "Altın Serüven" adını verdiği girişimcilik yolculuğunda öncelikle kendi markasını yaratmak için çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdığını anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Sevgi, saygı ve kardeşliğin hâkim olduğu Antakya'da doğdum. Bu kültürle büyüdüm ve bu mirası taşıyorum. Doğup büyüdüğüm Antakya'nın en önemli özelliği; "Çan, Ezan ve Hazzan" sesini bir arada duyabilmenizdir. Bir sonraki hayata geçtiğimde burada elde etmiş olduğum birikim tüm hayatıma yön verdi. Mesela ilk tasarımlarından biri olan ve çok beğenilen, adının anlamı kardeşlik olan AHVAT Koleksiyonu'mu buradan esinlenerek tasarladım. Ancak iyi tasarım yapmakla işimiz bitmiyor. İyi pazarlama, iyi bir PR gerekiyor. Kendinizi iyi ifade etmek çok önemli."

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve KAGİDER üyesi olan RGN İletişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gonca ERGÜN; girişimcilikle ilgili daha alınacak çok mesafe kat edilmesi gerektiğini irdeleyerek, kendi işini yapabilmek geçmişe göre çok daha avantajlı bulunduğunu kaydetti. Daha fazla kadının iş dünyasına çekilmesi gerektiğini belirten Ergün; liseden mezun olur olmaz iş hayatına atıldığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Ailemin ortanca çocuğu olmak; girişimci olmamı kolaylaştırdı. 2001 yılında bir hukuk bürosunda başladığım tahsilat çalışmalarıma halen devam ediyorum. Tahsilat yolunda icra süreçlerini yürütürken, 2009 yılına kadar 3 farklı avukatla birlikte başladığım süreç sonunda kendi şirketimi kurdum. Tahsilatı bir yardım biçimi olarak görsem de sonuçta bu da bir iş modeli. Şu anda 120 kişilik bir ekip yönetiyorum. Bankalara, varlık yönetim şirketlerine, telekomünikasyon şirketlerine ve perakende sektörüne hizmet veriyoruz"

GÜVENSAN A.Ş Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda KAGİDER Üyesi olan Münteha ADALI; bir bankada 2. Müdür iken Güvensan Temizlik'i kurduğunu, 4 yıl boyunca elemanlarla birlikte temizlik yaptığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"14 yaşıma kadar Siverek'te yaşadım. Güneydoğulu olmamın girişimciliğimin kilometre taşlarına çok önemli katkısı var. Çalışmak; benim için özgürlük, kendimi doğru ifade edebildiğim bir nokta, hayallerimi gerçekleştirebildiğim bir arena, üstüne para aldığım bir kurstur. Kadın girişimcinin en önemli silahı çalışmaktır. Fırsatları görmek, risk almak, cesur olmak, özgüven girişimcinin başlıca özelliklerindendir. Ayrıca iyi ekip, iyi çevre, iyi arkadaş çok önemli. Sağlam hayaller kurup; bu hayallerinizin peşinden gidin. Hayalinizdeki işi iyi seçmiş olmanız yetmez. Hayallerinizin önünde durmayacak, sizi bir adım ileri götürecek eş seçin. Enerjinizi aşağı çekenlerden uzak durun. Kadın girişimciliğinin önündeki en büyük engellerden biri; bazı kadınların birbirlerinin egolarını aşağı çekme çabalarıdır. Kadınların birbirini desteklemesi gerekir."

Konferansa; MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami DURAN, MKÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr. Şafak Kaypak, HAGİAD Yön. Kur. Başkanı Zekiye Çankaya Fakıoğlu, üyeler Selahattin Mıstıkoğlu, Serdal Şahutoğlu Adana'dan KAGİDER Üyesi Filiz Yaldız, Hatay'dan KAGİDER Üyesi Zekiye Yiğitbaşı, Aksaray İl KGK Başkan Yardımcısı Berrin Özan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: CafeRuj.com.tr / Güncel

Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Antakya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500

Yorumlar (1)

Ümit Öztürk:

Çok verimli bir etkinlik oldu, emeği geçen herkese teşekkürler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title