Haberler

Safranbolu'ya Avrupa Konseyi'nden "Şeref Bayrağı"

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesine Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen törenle "şeref bayrağı" verildi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesine Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen törenle "şeref bayrağı" verildi.

Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onur Üyesi Edeltraud Gatterer, konseyin büyük bir titizlikle yüzlerce kenti incelediğini, Safranbolu'nun şeref bayrağını hak ederek aldığını söyledi.

İlçenin bayrağı almasında dikkat çeken en önemli kriterin korumacılığa verdiği önem olduğunu vurgulayan Gatterer, "Avrupa Konseyi için şeref bayrağını Safranbolu'ya sunmanın haklı sebepleri vardır. Avrupa fikri sadece çoğunluk tarafından yoğun bir şekilde takip edilme ve desteklenme ile var olur. Genel olarak Avrupa'nın temeli, şehirler ve toplumların ortaklıklarının modernleşmesine ihtiyaç duyar. Avrupa Konseyi adına cabalarınız için tekrar içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum çünkü dünya ilerleyen ve üstüne düşenden fazlasını yapan insanlar sayesinde diri kalıyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Aksoy ise daha önce Avrupa diploması aldıklarını, kendilerine verilen bayrakla onurlandıklarını, bir dünya kenti olmanın sevincini bir defa daha yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Gatterer, Aksoy'a Avrupa Konseyinin şeref bayrağını teslim etti.

Tören, bayrağın göndere çekilmesiyle sona erdi.

Törene Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onur Üyesi Gatterer, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. - Karabük

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Aksoy Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title