Haberler

Saatler geri mi alındı? Saatler geri alınacak mı? Saatler neden geri alınmıyor?

Saatler geri mi alındı 2021? Saatler geri alınacak mı, neden alınmıyor? soruları gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıllarda yaz saati ve kış saati ile ilgili çok önemli bir değişiklik yapılmıştı. Peki, Türkiye'de saatler değişti mi, ileri mi geri mi alındı?

SAATLER GERİ Mİ ALINDI?

İlk olarak 2016 yılında yürürlüğe giren karar ile bu yıl ve her yıl ileri saat (sabit saat) uygulaması devam edecek. Türkiye sabit saat uygulamasına geçti ve otomatik saate ayarlı elektronik aletler saatleri geri aldı. Kış saati 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yürürlükten kaldırıldı. Saatler geri alınmamakta.

TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ Mİ ALINDI İLERİ Mİ ALINDI?

Ülkemizde saatler geri de alınmadı ileri de. Birçok ülkede kış saati uygulamasına geçildi fakat ülkemizde saatler aynı kaldı, saatler geri alınmadı. Dünyanın birçok ülkesinde 30 Ekim Cumartesiyi 31 Ekim Pazara bağlayan gece kış saati uygulaması kapsamında saatler bir saat geri alındı. Fakat ülkemizde saatler geri alınmadı. Türkiye'de kış saati uygulaması 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yürürlükten kaldırıldı. Böylelikle kış saati uygulaması sona ermiş oldu. Buna göre ülkemizde saatler geri alınmadı. Fakat KKTC'de saatler 1 saat geri alındı.

KKTC'DE SAATLER GERİ Mİ ALINDI?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 31 Ekim Pazar günü saatlerin bir saat geri alınması ile kış saati uygulamasına geçiliyor.

KKTC'de yaz saati uygulaması, 31 Ekim Pazar günü saat 04.00'te saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona erecek. KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, KKTC Bakanlar Kurulu'nun Fasıl 98 Yaz Saati Yasası'nın 2'nci maddesinin 1'inci fıkrası uyarınca yayınlamış olduğu İleri Saat Emirnamesi'nin bu hafta sonu sona erdiği belirtildi. Açıklamaya göre Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan 23.03.2021 tarih ve E.S. (K-19 357-2021 sayılı karar uyarınca 28 Mart Pazar gününden itibaren yürürlükte olan yaz saati uygulamasına saatlerin bir saat geri alınmasıyla son verilecek ve 31 Ekim Pazar günü 04.00'te saatler bir saat geri alınarak 03.00'e ayarlanacak.

Yaz ve kış saati uygulaması

İlk kez Almanlar tarafından denenen yaz ve kış saati uygulaması, bu metottan istenilen başarı sağlanınca pek çok ülke tarafından uygulanmaya başlandı. Türkiye'de ise 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla kış saati uygulaması kaldırılarak, yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Togo Cumhuriyeti Türkiye Kıbrıs Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title