Haberler

Rus Pilotun Ailesine 'Keşke Bu Olay Yaşanmasaydı' Mektubu

Dünya Artistler Futbol Şampiyonası "Art-Futbol" kapsamında Rusya'nın başkenti Moskova'ya gelen ses sanatçıları, dizi oyuncuları, gazeteciler ve eski profesyonel futbolcuların yer aldığı Türkiye ünlüler takımı düşürülen Su-24 uçağında hayatını kaybeden pilotun ailesine yolladığı mektupta "Acınızı paylaşıyoruz, Türk halkı bu olayı keşke yaşanmasaydı diyerek tarihe kaydetti" mesajını iletti. Mektup, Rusya'da büyük memnuniyet ile karşılandı.

Bu yıl Moskova'da VI. kez düzenlenen ve 16 ülkenin ünlü isimlerinin mücadele ettiği Dünya Artistler Futbol Şampiyonası için Rusya'ya gelen Türkiye Art-Futbol takımı, organizasyonu düzenleyenlerden ricada bulunarak Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunmak istediklerini belirtti. Bu talep karşısında çok şaşıran ve mutluluk duyan Rus organizasyon komitesi ailenin Moskova'dan çok uzakta yaşadığını ancak isterlerse onlara ulaştırılmak üzere bir mektup kaleme alınabileceğini belirtti. Orijinali Art-Futbol müzesinde saklanan Rusça çevirisi ve kopyası aileye verilen mektupta Türkiye Art-Futbol takımı şunları yazdı:

"Bizler sanatçılar olarak kendimizi politika üstü, barışa, arkadaşlığa, dostluğa ve gönüllü hizmetlere adamış kişileriz.

İki ülke arasındaki ilişkiler, hem insani hem de politik olarak birçok ülkeyi kıskandıracak seviyeye gelmişken hiç kimsenin arzu etmediği, hele ki Türk halkının keşke olmasaydı dediği, en çokta sizi üzen olay maalesef gerçekleşti.

Bizler yaşanan olaylar sonrasında gelebilir miyiz diye sorulduğunda hiç düşünmeden kabul ettik. Bu etkinlik sayesinde ailenize gelip Türk halkının gerçek düşüncelerini sizlere ifade etme şansı bulduk. Bu olayın Rus halkı kadar bizleri de çok üzdüğünü belirtmek istedik. Arkadaşlarımızla sizleri ziyaret edip yaşananlardan uyduğumuz üzüntüyü yüz yüze anlatmak istedik. Ancak organizasyon uzakta yaşadığınızı belirterek "mektup" yazma fikrini bizlere önerdi. Bu nedenle bizde bu mektubu kaleme almayı ve düşüncelerimizi bu şekilde ifade etmeyi doğru bulduk. Hiç şüphesiz bu cümleleri size Moskova'dan yazmak bizi ayrıca duygulandırdı. Çünkü buraya ayak bastığımız günden beri bize inanılmaz ilgi gösterildi. Gördük ki hiçbir olay iki halkın arasındaki bu özel duyguların arasına giremez.

Ülkemizde şöyle bir atasözü var: "Acılar paylaştıkça azalır." Şuna emin olmanızı isteriz ki bu mektubu okuduğunuz süre içerisinde bir saniye dahi olsa acınızın dinmiş olabileceğini hayal etmek bile bizleri mutlu edecek. Biliyoruz ki acınızı hiçbir şey dindiremez ama yaşanan olay biz Türk halkı tarafından keşke yaşanmasaydı diyerek tarihe kaydettiğimiz, millet olarak üzüldüğümüz bir olay olduğunu sizlerindi bilmenizi isteriz.

Hiç şüphesiz cümlelerimiz acınızı dindirmez ama biz barışa, dostluğa, kardeşliğe önem veren sanatçılar olarak bu mektubun acılarınızı bir nebze bile olsa hafifleteceğini umuyoruz.

Türk halkının duaları, bu mektup sayesinde sizinle olduğunu bilmenizi isteriz."

Türkiye Art-Futbol takımı 8. oldu

A Grubunda Romanya, İtalya ve Hollanda ile mücadele eden Türkiye Art-Futbol takımı, ilk maçında Romanya'ya yenilip Hollanda ve İtalya'yı yenerek gruptan ikinci olarak çıktı. Romanya'nın grup etabında İtalya'ya yenilmesine rağmen kural ihlali nedeni ile hükmen galip ayrılmaları Hollandalı takımı protestoya götürdü ve Hollanda takımı bu maça çıkmayarak, skoru Romanya'ya 3 puan daha hükmen mağlup olarak hediye etti. İtalya ile Hollanda arasındaki karşılaşmada ise gülen taraf Hollanda oldu. Sonraki etapta İngiltere ve Kazakistan'a yenilen millilerimiz turnuvadan 8.lik ile ayrıldı. Almanya'yı yenen İran ise turnuvada birinci oldu.

Almanya, Rusya, Türkiye, Arjantin, Romanya, İtalya, Hollanda, Kazakistan, İngiltere, Kore, İran, Estonya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya ve Macaristan'ın mücadele ettiği organizasyonda Türkiye'nin kadrosunda şu isimler yer alıyor: Ersin Korkut, Cansel Elçin, Feridun Düzağaç, Siyamend Kaçmaz, İbrahim Kendirci, Sarp Apak, Hakan Meriçliler, Zafer Peker, Mehmet Esen, Umut Kurt, Sarp Levendoğlu, Mustafa Kemal Öztürk, Adil Karaca, Ender Alkan, Mustafa Kocabey, Koray Kasap, Umut Zen, Olgu Baran Kubilay, Uğur Akyürek, Teoman Topçu, DenizCem.

Moskovalıları Türk müziği ile coşturdular

Öte yandan organizasyon kapsamında Türk müzisyenler Gorki Park'ta düzenlenen açık hava konserinde Türk-Rus dostluğunu pekiştirmek için sahneye çıktı.

Söyledikleri parçalarla Moskovalıları coşturan Türk müzisyenler, etkinliğe katılanlardan da tam puan aldı.

Badem grubu, Zafer Peker, Umut Zen, Deniz Cem, Buğrahan Çayır, Zvezda ve DJ Tando ile sahneye çıkan Türkiye Art-Futbol takımı, Rus dinleyicilere bir de sürpriz yaparak ünlü Rus halk şarkısı "Katyuşa"yı seslendirmesi büyük bir coşkuya sebep oldu. - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Moskova Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title